Hjælp til en indbrudsfri jul

0

Julen er en dejlig tid for rigtig mange mennesker, men desværre er julen også højsæson for indbrud i Danmark. Sørg derfor for at forberede dig selv og din bolig bedst muligt for at undgå indbrud.

Få tjekket dine låse inden jul

Det første, man kan starte med at gøre, er at få tjekket sine låse inden, julen indtræder. Hvis dine låse er gamle og slidte, så er det nemt for indbrudstyvene at slå til. Det er derfor en god ide at få en låsesmed ud og lave et sikkerhedstjek for dig, hvor dine låse bliver gennemgået for fejl og mangler. Måske er der behov for ekstra låse eller at få udskiftet din lås. Ved at sørge for et sikkerhedstjek allerede inden julen indtræder, er du altså på forkant med sikkerheden. Det vil derfor være sværere for tyven at bryde ind i din bolig, hvilket betyder, at du og din familie kan føle jer tryggere i julen.

Ekstra tricks til at holde tyvene væk

Selvom du får lavet et sikkerhedstjek og måske får skiftet en lås eller to, så er det rart at kunne gøre nogle ekstra ting for at prøve at holde tyvene væk. Her kommer der nogle råd til, hvis man skal forlade sin bolig i julen:

 • Træk ikke gardinerne for:
  – Gem dine dyre ting væk fra vinduet, men lad vær med at trække gardinerne for. Hvis du trækker gardinerne for, giver det tyven et indtryk af, at der er nogle dyre ting at stjæle.

 • Lys:
  – Et mørkt hus signalerer, at der ikke er nogen hjemme. Du kan lade lyset være tændt, men husk at gøre det flere steder i huset. Endnu smartere er et tænd- og sluk ur. Det kan sættes til alle dine elektroniske apparater, og det kan indstilles til at tænde og slukke i løbet af hele dagen og natten i de intervaller, som du ønsker. Det vil derfor ligne, at der er aktivitet i huset og få tyven til at tro, at der er nogen hjemme.

 • Fodspor ved indgangen:
  – Hvis der er faldet sne, så kan naboen lave fodspor ved indgangen, så tyven tror, at der er nogen hjemme.

 • En bil, post og skrald:
  – Du kan bede dine naboer om at parkere i din indkørsel. Du kan også bede dem om at bruge din skraldespand og tømme din postkasse. Det vil få tyven til at tro, at der er nogen hjemme.

Share.

Comments are closed.