Har du været på loftet for nylig?

0

Et loft i hjemmet er oftest et af de mindre attraktive steder at bruge sin tid. Lofter er som regel ikke særlig indbydende, det er koldt, mørkt og generelt ikke særlig pænt. Derfor benytter størstedelen sit loft til opbevaring af ting, man sjældent bruger som julepynt, ski og hvad man ellers har gemt på loftet.

Man dog give sit loft et opløft og gøre det lidt mere indbydende, da der ikke skal særlig meget til at gøre det lidt pænere, hvor man oveni hatten også har mulighed for at spare penge på sin varmeregning.

Kulden trænger ind

Loftet skal først og fremmest isoleres så man kan spare penge på sin varmeregning. Varme stiger altid opad og derved vil det ende på loftet og som de fleste mennesker har man ikke den store fokus på sit loft, så med en gammel isolering, vil varmen let slippe ud. Ved at isolere loftet kan man få en billigere varmeregning da varmen vil så vidt muligt forblive inde i huset, og man kan benytte mindre energi til at opvarme og bevare varmen i huset.

Pris på loftisolering er forholdsvis overkommeligt, så ved at man spare penge på den lange bane, vil dette være godt givet ud. Udover at man kan spare penge på sin varmeregning med en bedre isolering, vil boligens værdi stige, man får skabet et bedre indeklima. Et bedre indeklima er vigtigt at have fokus på, da uden ventilering kan luften hurtigt blive indelukket og det vil skabe et miljø, som ikke er optimalt for nogen. Til sidst kan man ydermere få en ny og forbedre gangbro på loftet, så det bliver nemmere at bevæge sig på loftet og opbevare genstande, som derved vil være lettere tilgængelige.

 

Andre projekter

Udover at man kan få sit loft isoleret og gjort pænere, som umiddelbart anbefales at få gjort at professionelle, kan man godt selv hoppe i arbejdstøjet og få udført nogle små projekter i hjemmet. Hvis man ejer en træterrasse, kan det være at træbrædderne er blevet trætte og slidte igennem mange år i al vind og vejr. Her kan man forholdsvis let skifte nogle af brædderne ud selv i løbet af foråret, så man har en frisk og pæn terrasse klar til brug om sommeren. Det kan også være at man har manglet en hylde på sit kontor længe og nu er det endelig blevet tid til at den skal op.

Hvis man går i gang med et projekt i hjemmet, kommer man ikke særlig langt uden værktøj. Størstedelen har en hammer og skruetrækker, men med nogle lidt større projekter vil det være en god ide at investere i et større sortiment af værktøjet. Man kan få overblik over det bedste værktøj og undersøge hvilket slags værktøj man kan benytte i fremtiden til sine projekter. Hvis man har nogle kommende projekter, er det også altid rart at have værktøj liggende klar til brug, hvis der pludselig også noget akut, hvor man skal bruge værktøj.

Udnyt pladsen

På loftet er der rigtig meget plads. Det er som nævnt ikke det mest charmerende sted at bruge sin tid, men
Det ændrer ikke størrelsen af det. Hvis man vælger at få isoleret sit loft og få en gangbro, har man skabt
rigtig meget plads for sig selv og sin familie, som man i fremtiden kan nyde godt af. Udover at have de
almindelige og klassiske ting stående som julepynt osv., kan man oplagre langt flere ting deroppe, da
indeklimaet også er blevet bedre.

 

 

Share.

Comments are closed.