Har du overvejet en centralstøvsuger?

0

En støvsuger er nærmest uundværlig i et almindeligt hjem i Danmark. Den fjerner let og uden det store besvær alt fra glasskår til madrester til nullermænd, som kan være krævende at fjerne med kost og fejebakke. Men den klassiske støvsuger har også sine upraktiske sider, da den kan give slidmærker og ridser i gulv, møbler og andet inventar. Den kan også virke uhandy at manøvrere rundt i hjemmet. Det kan man undgå med en centralstøvsuger, der bygger på samme teknologi som en almindelig støvsuger, men det er kun en slange af plastik man skal flytte rundt på. Det er nemmere, ikke så tungt og man skal ikke bekymre sig om at skifte stik. Det gør det ligefrem til en behagelig ting, at skulle tage den ugentlige støvsugning med en centralstøvsuger.

Hvordan fungerer en centralstøvsuger?

Sugeteknikken ved en centralstøvsuger er ikke anderledes end den normale støvsuger, men den kommer fra ét bestemt sted hjemmet med en stærk motor end almindelige støvsugere til private hjem. Derfor har den en stærkere sugeevne. Den centrale del installeres et sted, og derfra trækkes der ledninger – de kan være flertallige og have udgange forskellige steder i hjemmet afhængig af dets størrelse. Er hjemmet stort, er det smart med flere udgange, hvorfra man kan tilkoble de op til 10 meter lange slanger, der kan nå alle hjørner af hjemmet. Derfor er en centralstøvsuger også nemmest at installere i et hus end i lejlighed, da det kan kræve en renovering af boligen for at installere de forskellige ledninger og udgange.

Det giver også mindre arbejde i det lange løb, da poserne til en centralstøvsuger kan rumme op til 30 liter støv og kun behøver at blive tømt ca. én gang om året.

Forbedr dit indeklima

Med en centralstøvsuger kan man suge de standhaftige hjørner uden at skulle slæbe en tung støvsuger efter sig for at komme op til spindelvævene i loftet. Og desuden kan man tilføje et system med udsugning ved installation af centralstøvsugeren, der vil forbedre dit indeklima betydeligt. Og med støvsugning minimum en gang om ugen kan fjerne de husstøvmider og kemikalier, der kan forårsage hovedpine og træthed og allergiske reaktioner. Med 3 gange daglig udluftning og grundig jævnlig rengøring får man langt bedre forhold i hjemmet, som man opholder sig i over halvdelen af døgnet.

 

 

 

Share.

Leave A Reply