Guide: Havetraktor, håndskubber eller robotplæneklipper?

0

En frisk grøn græsplæne er en drøm for gartnere og for at opnå sådan en plæne, har du brug for en god plæneklipper. Plænen er ofte det største område af haven, og derfor er det er vigtigt at have en højkvalitetsplæneklipper, der passer til din græs-og havestørrelse. Men at købe en plæneklipper kan være overvældende. Der er så mange forskellige typer og størrelse, at det meget nemt kan blive uoverskueligt. Derfor har du her en plæneklipper købsguide, hvor de enkelte typer af plæneklippere bliver gennemgået med fordele og ulemper.

Havetraktor

Havetraktorer er oftest løsningen, hvis man ejer hus med stor have. Havetraktorer kommer i mange versioner, hvor nogle er udstyret med en slæbebro eller sløjfe, hvilket er praktisk hvis man vil slæbe havevogne rundt med f.eks. udstyr. Havetraktorer er ikke beregnet til at blive brugt til nogen form for tungt arbejde, men er ideelle til at skære store græsarealer, trække små trailere masser af blade, ukrudt, jord, havearbejde udstyr og så videre, hvilket gør dem meget praktiske til folk med en lille gartner i hovedet. En havetraktor er god fordi den er meget nem og hurtig, man sætter sig op, drejer nøglen, kører lidt frem og tilbage og efter lidt tid har man en flot nyslået græsplæne uden, at være blevet beskidt eller har udført hårdt arbejde. Denne luksuriøse mulighed kommer dog også med en pris, der er skyhøj i forhold til en håndskubber.

Håndskubber

En håndskubbet græsslåmaskine findes i mange typer og størrelser: Der er den billige type, som er uden motor, hvor bladene slår græsset når man går. Den er praktisk, billig og hurtig. Den er god til små haver, men er også uden opsamler. Skal man have en græsslåmaskine med opsamler skal man have en med motor, her findes både benzindrevet motor og elektrisk motor. Benzindrevne græsslåmaskiner er det bedste valg for store haver, hvor et strømkabel ville være uegnet. De er lidt dyrere, men langt mere kraftfulde og hurtigere til at slå græsset. De er også lettere at manøvrere omkring store genstande. Husk dog, at benzin græsslåmaskiner skal serviceres og du skal kontrollere og fylde olien.

Elektriske græsslåmaskiner er derimod et bedre alternativ for små og mellemstore haver. Græsslåmaskinerne er mindre, billigere at købe og nemme at opbevare. En opgradering af denne maskine vil være, at få en uden strømkabel. Dermed slipper man for et trælst kabel, men man skal dog være sikker på batteriet kan holde til at slå hele plænen.

Robotplæneklipper

Robotplæneklippere har sammen med robotstøvsugere buldret frem på markedet de seneste år. Robotplæneklippernes teknologi er det nyeste på markedet for græsslåmaskiner. Deres måde at katalogisere græsplænen på er utrolig god, hvilket gør dem meget nyttige da græsset bliver slået flot. Robotplæneklippere er elektriske og kan efter indstilling selv slå græsset og køre hen til sin ladestander igen. Dermed slutter man sin egen opgave med at slå græsset når det bliver for langt, for robotplæneklipperen har allerede gjort arbejdet for en. Robotplæneklippere er heller ikke billige og kommer gerne i prisklassen nær 5.000 kroner for en god en. Har du en meget stor græsplæne bør du sigte efter en større model og dermed stiger prisen også. Større plæner kommer ofte ifølge med muldvarpeskud eller andre ujævnheder for plænen. Så selvom en robotplæneklipper ville virke god skal man huske, at de er ikke nær så offroad-venlige som en havetraktor.

Lige meget hvilken græsslåmaskine du ønsker at købe, om det er den lille håndskubber uden motor eller om det mere er den store kvalitetsbevidste græsslåmaskine, der opfylder alle kravene, så skal du frem med pengene. Er du også en af dem som ikke har en splinterny græsslåmaskine indgået i budgettet? Gode nyheder til dig i hvert fald! Det problem kan hurtigt fikses ved at låne penge her.

Share.

Leave A Reply