Guide: 3 gode råd om bærbuske

0

Indhold på side:

Bærbuske er en god ting at have i haven, fordi de er nemme at passe, og de forsøder din tilværelse om sommeren i stor stil. Der findes helt overordnet et stort udvalg af bærbuske, og det er derfor helt op til dig, hvilke bær du bedst kan lide. Der findes både stikkelsbær, hindbær, ribs, brombær og mange andre, som alle sammen er helt fantastiske at gå og nippe af sommeren i gennem. Vil du gerne plante bærbuske i din have, og vil du gerne have nogle gode råd hertil, så læs med videre herunder.

1. Bær hele året rundt

Vælger du at købe dine bærbuske i potter, kan du plante dem hele året rundt. Dette er en fordel, hvis du ikke har nået at plante om sommeren, og du ikke kan vente til den næste. Dog gælder dette ikke, hvis du ikke har købt bærbuskene i potter. Disse skal plantes, inden der kommer blade på dem.

2. Fuld sol eller skygge

Bærbuskene elsker masser af sol, men de fleste tåler dog også lettere skygge. De helt almindelige bær som ribs, solbær, stikkelsbær og brombær gælder også i dette tilfælde, og du behøver derfor ikke at blive bekymret, hvis solen ikke varmer dem konstant.

3. Husk vand

De fleste planter bliver tørstige efter vand, og det gør dine bærbuske også i tørkeperioder. På det tidspunkt, hvor bærrene skal vokse og modne, er de endnu mere afhængige af vand, da de derved bliver større. Får du ikke givet dine bærbuske vand i denne periode, vil du opleve, at bærrene bliver meget små, hvilket ikke et et hit hos de fleste.

Ønsker du flere gode råd?

Vil du gerne vide mere om, hvordan du bedst muligt kan plante dine bærbuske, bør du tage kontakt til din lokale planteskole. Ølstykke Planteskole er det bedste valg, hvis du bor på Nordsjælland i eller i nærheden af Frederikssund eller Ølstykke.

 

 

Share.

Leave A Reply