Gør det selv; Sådan laver du epoxy gulv

0

Indhold på side:

Har du overvejet at få lagt et epoxy gulv, der kan være masser af penge at spare ved at lave det selv. Der er en masse professionelle gulvfirmaer der kan lave det, men du sparer altså en god slat penge, ved at gøre det selv. Det kan være din kælder, garage eller et træningslokale trænger til en flot belægning, gør det selv, og spar penge. Få et moderne gulv med epoxy.

Forberedelse til anlægning af gulv

Noget af det første der skal gøres inden aflægning af gulvet, er at rengøre gulvet. Du skal fjerne alle møbler fra det område hvor det skal placeres. Brug eventuelt en sandblæser eller slibemaskine over gulvet, så overfladen er glat. Det er vigtigt at du gør en af tingene, da der stadig kan sidde gammelt fugemasse eller andet på gulvet.

Det er vigtigt du tjekker gulvet efter om det er blevet forseglet, for ellers skal du slibe gulvet mere end det er blevet. Når du har rengjort og tjekket for fugt, skal du afrette og slibe din overflade. Alle forhøjninger osv. Skal repareres. For hvis der er skader i betonet, skal det repareres.

Hærdning & primer

Når du har renset, og slebet gulvet skal en primer påføres. Det skal trænge dybt ind i betongulvet, det kræver ikke særlig meget, kun en rulle og en pensel. Du skal bare lynhurtigt fordele primerne over gulvet, det skal fordeles med en malerrulle, det er vigtigt det er jævnt over det hele. Det kan være en god ide at bruge pigsko så sætter du ikke mærker i laget.

Afslutning

Når den aflagte primer er hærdet, skal du lægge farvelaget. Der er en masse forskellige slags farver du kan få, det er vigtigt at klargøre inden. Slib gulvet til en mat overflade, og støvsug. Fordel derefter epoxyen og rul det ud, sørg for det er lige, og lad det hærde.

Share.

Comments are closed.