Gør din bolig klar til vinteren

0

Indhold på side:

Vinteren nærmer sig, og det er derfor en rigtig god ide at få helt styr på din bolig. Læs med nedenfor og få mere at vide om, hvordan du gør din bolig klar til vinteren.

Stil dine havemøbler ind

Har du ikke allerede gjort det endnu, så bør du stille dine havemøbler ind og give dem en rengøring, så de er klar til næste sæson. Man bør stille sine havemøbler ind over vinteren, da de ikke har godt af at stå udenfor i dårligt vejr med meget blæst og nedbør. Du bør gøre det til en vane, at rengøre og behandle møblerne, når du stiller dem ind. Dette vil være med til at gøre, at møblerne holder i langt flere år. Hvordan møblerne skal behandles, afhænger af hvilket materiale, som de er lavet af. Har du træmøbler, så er det især vigtigt at give dem en træbehandling, så træet forbliver pænt.

Udskift dine ventilationsfiltre

Når du skal gøre din bolig klar til vinteren, så er det en utrolig god ide at udskifte dine ventilationsfiltre, hvis du har ventilation i huset. Mange mennesker glemmer, at dette er noget, som man bør gøre årligt for at sikre, at luften bliver renset bedst muligt for partikler. Nilan filtre til ventilation kan købes forskellige steder på internettet og du behøver derfor ikke at gå i en fysisk butik for at købe nye filtre til dit ventilationssystem.

Indstil dine radiatorer

Vinter er lig med kulde, hvorfor det også er lig med indstilling af radiatorerne. Det er dyrt at forbruge varme, hvorfor det er vigtigt, at du sørger for at indstille dine radiatorer rigtigt. Det er en god ide at have radiatorerne indstillet på samme niveau i alle rum. Det er altså ikke optimalt at have slukket for varmen i for eksempel soveværelset, hvis du ikke ønsker at få en dyr varmeregning. Dette skyldes at dine radiatorer i de andre rum blot vil blive sat på overarbejde, fordi de også vil forsøge at opvarme dit soveværelse. Et godt niveau, at have sine radiatorer indstillet på, er mellem 2 og 3. Hvilket niveau der passer til dig og din familie afhænger selvfølgelig af, hvor varmefølsomme i er.

Få styr på haven

Inden vinteren er det en god ide at få styr på haven, da det ikke vil blive muligt for dig at gøre ret meget ved den i løbet af vinteren. Er det tørt i en periode, så sørg derfor for at få slået græsset en sidste gang og få set til blomsterbede, urtehaver og alt andet, som der måtte befinde sig i din have. Dette vil gøre det langt nemmere for dig til foråret, når man igen skal have haven til at se flot og smuk ud.

Share.

Leave A Reply