Gode tips til indretningen af din dagligstue og spisestue

0

Hvert år kommer der nye trends til indenfor boligindretning. Har du svært ved at danne et overblik over de nye trends eller har du brug for inspiration til indretning af din bolig? Så læs med nedenfor, hvor der gives tips til hvordan du kan tilføje et moderne præg til din dagligstue og spisestue.

Den moderne dagligstue

På nuværende tidspunkt er der tre primære tendenser indenfor indretning af dagligstuen. Det er blandt andet populært med tunge tekstiler, eksempelvis veloursofaer, indbyggede løsninger i små boliger, eksempelvis indbyggede skabe, og en øget tendens til at indrette boligen med planter.

Men indretningstendenserne skifter ofte, og det kan derfor være svært at følge med på den nyeste bølge indenfor indretning, idet møbler er en dyr investering.

Dog behøver man ikke nødvendigvis at udskifte møbler hver gang der kommer en ny trend. I stedet kan man tilføje stuen et moderne præg med mindre ændringer.

Eksempelvis kan du forny stuen med pyntepuder til sofaen, et nyt gulvtæppe og ved at male en væg, som står i kontrast til resten af rummet.

Især af det populært at indrette med fokus på funktionaliteten, og man forsøger at udnytte ethvert område af rummet. Blandt andet er det yderst moderne at lave et hygge-hjørne, hvor man kan koble af og bruge tid alene, eksempelvis med en bog. Hvor hygge-hjørnet før bestod af en lækker stol, har man i dag udskiftet denne med en daybed.

Daybeds er oftest designet i en enkel stil i materialer af høj kvalitet, og kan tilføje et moderne præg til din stue, uden at det skal blive for dyrt.

Opdatér spisestuen

Som med dagligstuen, behøver ønsket til en ny spisestue ikke bunde i udskiftning af møbler i hele rummet. Alt hvad der skal til, er nogle små forandringer, der dog gør en stor forskel.

Det gør eksempelvis en stor forskel at rykke rundt på dine møbler i spisestuen. Har du placeret dit spisebord op ad væggen, vil det tilføje en helt anden dynamik at placere det i midten af rummet. I forlængelse heraf, kan det også skabe et nyt blikfang ved at rykke rundt på dine billeder.

Udover at rykke rundt på nuværende møbler, kan du tilføje et nyt frisk pust til din spisestue ved at udskifte nogle af dine billeder.

En ny trend er også at udskifte spisebordsstolene med bænke, som du kan supplere med en lang siddepude beklædt i moderne materiale, eksempelvis velour. Et alternativ til at udskifte alle stolene med bænke, kunne være at udskifte den ene side af spisebordet med en bænk, mens den anden side har stole. Dette tilføjer til dynamikken.

Udover møblerne, kan du ændre farvetema i dit rum for at opnå et nyt look. Her behøver man dog ikke at starte det store malerprojekt. Det kan nemlig klares med mindre ændringer.

Eksempelvis, kan du ændre looket i din spisestue med en farvet dug, dækkeservietter i samme farvetone som dugen, glasvaser – også i samme farvetoner eller komplementerende farver og borddekorationer i forskellige størrelser og former.

Det skaber alt sammen en vis dynamik, og giver dit rum et helt andet udtryk.

 

Det kræver altså ikke meget at give din bolig et frisk pust og et moderne præg. Du kan sagtens opdatere din bolig, uden at det går ud over din økonomi. Det handler blot om at være kreativ, og der er masser af inspiration at hente i forskellige boligmagasiner.

Share.

Leave A Reply