Gode sparetips til boligens strøm- og vandforbrug

0

Indhold på side:

Det er både godt for miljøet og pengepungen, hvis man tænker sig om og er opmærksom på sit strøm- og vandforbrug i hjemmet. Derfor er der gode grunde til, at alle familiens medlemmer overvejer deres eget forbrug af strøm og vand – det gælder både de voksne og børnene. Man kan nemlig sagtens lære de små at tænke over deres forbrugsvaner også, således de bliver bevidste omkring miljøet og får indarbejdet nogle gode vaner. Men hvad skal du så gøre for netop at spare på strømmen og vandet? Dette kan du læse mere om i denne artikel, hvor du vil få nogle gode sparetips til boligen.

 

Brug en elmåler, og bliv bevidst

Mange ved reelt set ikke, hvor meget strøm der decideret bliver brugt på hvert enkelt apparat i huset. Er man ikke bevidst om den specifikke mængde, kan det være svært at se nytten i at slukke for strømmen. Derfor er det en god idé at bruge en elmåler rundt omkring i huset og måle, hvor meget strøm der bliver brugt. Du kan både måle strømforbruget, når apparaterne er i brug, og når de er på standby. Herved vil du kunne se, hvor stor en betydning det har for strømforbruget at hive stikket helt ud og ikke blot lade tingene stå på standby.

Mange biblioteker, elforsyningsværker og elforretninger udlåner gratis elmålere, således du ikke behøver at købe en selv.

Anvend teknologien, og følg forbruget

En anden god måde at blive bevidst omkring sit eget forbrug er ved at følge det løbende. Dette kan du blandt andet gøre ved brug af forsyningsselskabets hjemmeside, hvor du typisk vil kunne logge ind på din egen side. Du kan også bruge applikationer på din mobiltelefon, hvis dit forsyningsselskab har udviklet sådan en. På denne måde kan du holde øje med dit eget forbrug og dermed se, om du har brugt for meget strøm i løbet af måneden. Herved kan du løbende se, om du bør tænke endnu mere over dit forbrug i dagligdagen.

Gode besparelser på badeværelset

Det er ikke blot gennem strømforbruget, der er penge at spare. I forbindelse med besparelser på vandforbruget er det godt at udskifte bruseren på badeværelset. Den gamle bruser bør udskiftes med en vandbesparende en af slagsen. På denne måde vil husstanden helt automatisk spare på vandet, da en sparebruser blot bruger 6-10 liter vand i minuttet. Dette er forskelligt fra en almindelige bruser, som anvender 10-20 liter vand i minuttet.

Derudover er det bedst at undlade at tage karbade. Selvom disse er afslappende og behagelige, bruger de voldsomt store mængder vand. Et typisk karbad bruger 80-100 liter vand, hvilket er yderst meget. Slutteligt kan der spares på energien på badeværelset ved at slukke for vandet, når det ikke er i brug. Dette gælder eksempelvis ved brusebade, hvor man kan slukke for vandet, når man anvender sæbe, shampoo og balsam. Et alternativ til at slukke for vandet er at skrue ned for varmen. Man kan nemlig spare penge på hver enkel grad, som man vælger at skrue ned for temperaturen med.

Genbrug naturens regnvand

Det sidste sparetip er et særdeles godt et af slagsen. Der er ingen grund til at bruge vandhanens rene drikkevand, når det kommer til toiletskylning, bilvask, vasketøj og havevanding. Her kan man sagtens bruge regnvand, hvor man dermed genbruger naturens midler. Dette gøres, ved at regnvandet opsamles i en regnvandstank, hvorefter man vil få gratis vand, som man kan gøre brug af. Dette betyder altså, at man sparer penge på sit vandforbrug, samtidig med man gør noget godt for miljøet.

Share.

Leave A Reply