Gode råd til nye døre og vinduer

0

Indhold på side:

Sommeren kommer fortsat tættere og tættere på. Det betyder, at mange af de danske husejere allerede nu er ved at planlægge, hvordan de kan optimere deres boliger.

Ofte er energiudnyttelse et punkt, der står højt på dagsordenen, og særligt vinduer og døre – der også tilbyder forskønnelse – er blandt de største favoritter. Disse råd er til dig, der skal ud og investere i nye vinduer og døre.

Vælg ruder i 3-lag

Netop for at reducere hjemmets energiudgifter, er det at anbefale, du finder en rude med 3 lag. Denne type rude isolerer bedre og øger også komforten. F.eks. holder det kulden ude, så man ikke får nedfaldskulde, der kan føles som træk lang gulvet – altså ved fødderne.

Se efter energimærkningen

Det giver næsten sig selv, at du bør se efter energimærkningen på dine nye vinduer. Ligesom dit køleskab eller din vaskemaskine er vinduer og døre produkter, der er energimærket. Derfor kan du få produkterne i energiklasser fra A til F, hvor sidstnævnte er mest ringe og førstnævnte isolerer bedst.

Bemærk desuden at der er forskel på, hvor meget sollys dit vindue kan lukke ind afhængigt af energiklassen. På den måde klan du ”tanke” mere gratis energi, hvis du får de rette ruder.

Husk også, at din dør også skal være i stand til at isolere. Den skal således kunne holde kulden uden for døren. Bogstaveligt talt.

Husk ventilation

I Danmark er det ikke unormalt, at der bliver meget fugtigt i vores boliger. Vi bader, tørrer tøj, sveder og meget mere, hvilket alt sammen bidrager til mere fugt i luften. I den forbindelse kan det være praktisk, hvis dine ruder er udstyret med smarte ventilationsåbninger – særligt ved bad, bryggers og soveværelser.

Glem ikke designet

Dine nye ruder skal naturligvis ikke kun være praktiske. De skal se godt ud, så din bolig fremstår attraktiv. Ud over at det er kønnere at se på, så kan det være med til at hæve salgsværdien. Mange købere ser straks, om lige netop ruderne skal udskiftes, og skal de ikke det, er der allerede plus på køber-kontoen.

Ved at finde de rette ruder kan du opnå et flot helhedsindtryk, der giver et flot førstehåndsindtryk.

Share.

Comments are closed.