Gode råd til valg af pillefyr

0

Du kan spare rigtig mange penge ved at vælge et træpillefyr, især hvis din nuværende varmekilde er elvarme. Dog kræver et træpillefyr meget plads, og der er en del arbejde ved at have fyret.

Træpillefyret kan opvarme hele dit hus og varme vandet op, som du bader i. I stedet for olie eller gas fyres der med træpiller. Det, træpillerne består af, er savsmuld og sammenpressede træspåner. Udover et træpillefyr kan også et kombifyr og en træpilleovn bruge træpiller som brændsel. En træpilleovn minder om en ganske almindelig brændeovn, men her fyres der bare med træpiller i stedet for.

Overvejelser du bør gøre dig, før du køber et træpillefyr

Hvis du kunne være interesseret i at installere et træpillefyr, så skal du vide, at det kræver en stor arbejdsindsats ift. at passe et gas- eller oliefyr. Pillefyrets træpillemagasin skal fyldes op løbende. Derudover skal træpillefyret også renses for aske med jævne mellemrum.

Hvis du ikke gider bruge så meget tid på ovenstående, så kan arbejdet ved fyret minimeres ved at vælge et fyr, som koster mere. Så vil der være hjælpefunktioner, evt. automatiske efterfyldningssystemer og automatiske rensesystemer.

Det kan være fristende at købe et nyt træpillefyr, fordi der på den lange bane er mulighed for at spare på varmeregningen. Inden du gør det, er der flere forskellige ting, som du skal være opmærksom på:

  • Vælg et anlæg som passer til dit varmebehov i huset
  • Er det træpillefyret som er den hovedsagelige varmekilde eller blot et supplement?
  • Skal fyret være manuelt eller automatisk? Manuelt er klart det billigste, men kræver mere arbejde
  • Vælg et fyr med energimærke A

Her kan du købe dit nye træpillefyr

Bor du på Sjælland nærmere Vestsjælland, så ligger der i Odsherred Kommune Vejleby Smedie & VVS som er et rigtig godt sted at købe sit pillefyr. Er du ikke så kendt på Sjælland ift. afstande, så ligger virksomheden ca. 30 minutter fra Holbæk. Vejleby Smedie & VVS vil kunne guide dig ift. hvilken varmekilde, der passer til lige netop dit hjem.

Share.

Leave A Reply