Gode råd når strømmen går

0

Når strømmen går, og der er strømsvigt, så er det vigtigt at finde ud af, hvorfor strømmen er gået. Både ift. de skader der evt. kan være sket på din bolig, der gør, at strømmen er gået, eller helt simpelt så dine madvarer på køl ikke bliver for varme og derfor skal smides ud.

Hvad du selv kan gøre, når strømmen går

Det er rigtig irriterende, når strømmen går, derfor kan det være godt at vide, hvad du skal gøre, hvis sådan en situation opstår.

Når strømmen går, er der flere ting, som du selv kan gøre:

  • Det første, du skal gøre, er at tjekke om, der er andre huse eller bygninger omkring dig, som er mørklagte. Hvis der er det, kan du tænde for radioen eller kontakte dit elselskab, så kan de forklare dig, hvorfor der ikke er strøm i dit område.

Er der ikke andre boliger, der er ramt end din, så kan du gøre følgende:

  • Først og fremmest kan du kontrollere din eltavle. Her skal du være opmærksom på om, der er nogle sikringer, der er sprunget. Hvis de kontakter, du kan vippe, er nede, så er der sprunget sikringer.
  • Ved strømsvigt vil det ofte være en sikring, som er sprunget, og her starter så eftersøgningen på, hvilken sikring det er.

Hjælpen er nær med en elektriker i døgnvagt

Hvis du har problemer med at finde den sikring, der er sprunget, eller tror du, det skyldes noget helt andet, så er flere elektrikere begyndt at arbejde i døgnvagter. Det betyder, at du kan få hjælp 365 dage om året og indenfor relativt kort tid. EL Electric, som befinder sig i Haslev, dækker hele Sjælland. Bor du i Greve, Køge eller Næstved vil du på 30 minutter kunne få hjælp. Er der strømsvigt i din bolig, kan du starte med at ringe til, en elektriker, der tilbyder døgnvagt, ofte kan du guides igennem, og hvis det er mere omfattende, så kommer der en elektriker ud til dig.

Share.

Leave A Reply