Gode råd når du skal have nyt gulv

0

Inden du vælger et nyt gulv, er der mange overvejelser du kan gøre dig. Der er mange valgmuligheder, og de forskellige typer af gulve stiller forskellige krav til vedligehold og rengøring. Og så er der naturligvis økonomien at tage højde for. Der er store forskelle i udgifterne til at lægge et nyt holdbart plankegulv sammenlignet med et billigere linoleumsgulv.

 

Udseende, slidstyrke og de eksisterende forhold

Når du skal vælge nye gulve, er det en god idé at overveje, hvilken stil du kan lide. Samtidig er det også vigtigt at være opmærksom på gulvets slidstyrke, for der kan være stor forskel. Eksempelvis er trægulve i fyrretræ mere bløde og modtagelige for mærker og stød end gulve i ask, bøg eller egetræ.

Hvis du bygger nyt, er der stort set frit valg af gulvmaterialer efter dit budget og din stil. Skal du derimod have lagt nye gulve i et eksisterende hus, er det vigtigt at tage hensyn til den eksisterende gulvkonstruktion. Måske skal der bruges et bestemt underlag til den type gulv, du foretrækker.

Er du i tvivl om valget af gulve, kan det være en god ide at kontakte en professionel forhandler, som kan rådgive dig.

 

Slidstærke plankegulve

Et massivt plankegulv i træ er et godt valg, hvis du drømmer om et gulv med lang holdbarhed. Det kan slibes flere gange, og de tykke planker giver gulvet en god stabilitet. De eksklusive plankegulve fås i flere farver og forskellige overfladebehandlinger. Mat lak er eksempelvis let at holde og nemt at tørre af, hvis der bliver spildt eller slæbt mudder ind med beskidte støvler.

Har du ikke økonomi til de lækre plankegulve, kan du vælge billigere gulve i laminat. De består eksempelvis af en kerne med massivt træ belagt med højtrykslaminat eller træfiner. Gulvene giver et flot indtryk og holder typisk op til 10-15 år. De er dermed et fint alternativ, hvis du ikke skal blive boende i generationer, men bare skal have et gulv, der ser flot ud de næste år uden at vælte budgettet.

 

Tips når du lægger gulv

  • Sæt dig lidt ind i den underliggende konstruktion under gulvet. Der skal både være plads til konstruktionen og det nye gulv, så mål op ved døråbninger og lignende steder, hvor højden er relevant.
  • Vil du gerne have gulvvarme, så overvej om du skal vælge trægulv. Træet kan nemlig få sprækker af varmen på grund af udtørring.
  • Gå efter lyse gulve, hvis rummet er lidt mørkt i forvejen, eller hvis det bare er vigtigt for dig, at rummet bliver så lyst som muligt.
Share.

Leave A Reply