Gode råd til kontoret

0

Da coronakrisen i marts sendte store dele af Danmark hjem fra arbejde, blev hjemmekontorer pludselig vigtigere end nogensinde. De fleste fandt vist hurtigt ud af, at det på ingen måde er optimalt at arbejde i sofaen omgivet af vasketøj og legende børn, så der var sikkert mange, der glædede sig til at komme tilbage på kontoret. Men for mange ansatte er hjemmearbejde stadig en del af virkeligheden, da det kan hjælpe med at minimere risikoen for smitte på særligt udsatte steder. Derfor er det optimalt, at man har et kontor, der fungerer – både derhjemme og på arbejdspladsen. Det kan du få mere at vide om i denne guide.

 

Printeren

Selvom mange ting i dag foregår digitalt, skal man bestemt ikke undervurdere effekten af at have papirer i udprintet form. Vores hjerner kan nemt blive trætte af at sidde og kigge på en skærm dagen lang, så i mange situationer fungerer det meget bedre at have noget analogt i hånden. Hvis du synes, at en printer kan virke lidt dyr, så er der heldigvis også hjælp at hente. I dag kan du nemlig lease eller købe printer til kontoret til en god pris og en aftale, der kan blive skræddersyet efter dine behov.

 

Kontorstolen

Når man tilbringer mange timer bag skrivebordet, er det afgørende, at man sidder godt. Flere mennesker oplever dagligt smerter i ryg og nakke som følge af at arbejde meget bag computer, og det kan være utroligt hæmmende i hverdagen. Nogle af problemerne kan heldigvis løses ved at vælge en god kontorstol. Det er afgørende, at du har mulighed for at skifte stilling undervejs, så stolen skal helst kunne køres op og ned, og så er det en rigtig god idé med noget nakkestøtte. Du kan prøve dig frem med forskellige modeller og finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

 

Organisering

Det er svært at arbejde effektivt, hvis kontoret roder, og derfor er det afgørende, at du har et organiseringssystem, der fungerer. Heldigvis findes der masser af forskellige opbevaringsmuligheder, så du kan organisere dine ting i alt fra skuffer og ringbind til pæne æsker. Det er vigtigt, at alting har en plads, fordi så bliver det meget nemmere at holde orden på det hele. Derudover er det en rigtig god idé dagligt at desinficere dit skrivebord, så du minimerer risiciene for sygdom. På den måde skaber du også et mere sikkert arbejdsmiljø for dine kolleger.

Share.

Comments are closed.