Gode råd inden du køber en brugt landbrugsmaskine

0

Indhold på side:

I Danmark er det på mode at købe brugte ting blandt andet for at spare penge, men også for at skåne miljøet. Dette gælder både i forhold til loppe- og genbrugsfund, men også i særdeleshed i forhold til for eksempel biler og landbrugsmaskiner. Det er dog vigtigt at være varsom inden købet af en brugt landbrugsmaskine, da der kan være forskellige faldgruber, der kan medvirke, at de besparede penge ved at købe brugt, i stedet skal bruges på den ene reparation efter den anden.

 

1) Rådfør dig med en maskinkonsulent

Kontakt en maskinkonsulent, der kan hjælpe med at regne på økonomien ved tvivl om, hvorvidt man skal vælge at købe en ny landbrugsmaskine eller en brugt. En maskinkonsulent kan blandt andet fortælle, hvor mange timer landbrugsmaskinen mindst skal køre om året, før det kan betale sig at købe den fra ny.

 

2) Vedligehold og stand

Når man køber en brugt landbrugsmaskine er det uhyre vigtigt at tjekke maskinens stand og vedligeholdelse. Hvis man køber en maskine, der er i dårlig stand, så kan man komme ud for, at den vil gå i stykker igen og igen, hvilket i sidste ende giver mange uforudsete udgifter.

 

3) Køreklar maskine

I tråd med rådet ovenover i forhold til vedligehold og stand, så er det også vigtigt at undersøge, om man får en køreklar maskine eller en, der først skal klargøres mod betaling. Hvis man køber en brugt maskine hos en forhandler, så vil maskinen oftest være klargjort eller have mulighed for at blive det inden du får den med hjem.

 

4) Indgå en serviceaftale

Nogle virksomheder der har brugte landbrugsmaskiner til salg tilbyder at tegne en serviceaftale, hvor de står for at servicere landbrugsmaskinen. På den måde vil man kende til sine totalomkostninger samtidig med, at man ved, at ens landbrugsmaskine vil kunne præstere optimalt.

 

5) Tjek landbrugsmaskinens dæk

En af de ting som man med fordel kan se på ved en brugt landbrugsmaskine, er dækkene. Hvis dækkene skal skiftes indenfor nær fremtid, så kan dette hurtigt blive en dyr affære.

 

6) Tag en fagmand under armen

Hvis du ikke selv er maskinkyndig, så er det en god idé at tage en fagmand med, når du skal ud at se på en brugt landbrugsmaskine. En fagmand kan hjælpe med at vurdere landbrugsmaskinens stand og rådgive dig i forhold til din økonomi og dit behov.

 

Share.

Leave A Reply