Gode råd til at få startet en blog

0

At være blogger er efterhånden blevet en meget populær ting, og der findes nogle, der gør det ud af frivillig interesse, imens andre lever af det. Hvis du også godt kunne tænke dig at starte en blog, så kan du herunder få nogle råd til, hvordan du kommer godt i gang.

Hvordan laver jeg en blog?

Navn og domæne
Det første, du bør gøre, er at overveje, hvad din blog skal hedde. Det bør være noget, som folk kan huske og noget, der beskriver enten dig som person eller det, som der er bloggens hovedfokus. Så snart du har valgt et navn, så er det vigtigt, at du benytter det samme navn på diverse sociale medier. Derved vil du nemmere kunne markedsføre din blog, og læsere kan nemmere finde din blog.

Så snart du har valgt et navn, kan det være en god idé at undersøge, om domænet er ledigt. Hvis domænet er ledigt, kan du vælge at købe det og dermed ”eje” navnet på din blog. Der findes forskellige fordele ved at have sit eget domæne, såsom synlighed. Derudover er der større mulighed for at tjene på bloggen, hvis du selv ejer den.

Platforme
Der findes mange forskellige platforme, som du kan vælge imellem. Der vil ikke blive nævnt nogen specifikt her, men du bør vælge en platform, som du føler passer til dig, og det du vil med din blog. Hvis du allerede følger nogle bloggere, kan du prøve at få inspiration ved dem og vælge platform herudfra.

Bloggens udseende
Når du har klaret det foregående, er det tid til at lege med forskellige temaer og finde ud af, hvordan netop din blog skal se ud. Ud fra dit valg af platform vil der være forskellige valgmuligheder, når det kommer til temaer.  

Der findes mange typer af blogge

Inden du går i gang med at oprette en blog, er det selvfølgelig vigtigt, at du ved, hvad du vil med din blog. Der findes mange forskellige typer af blogge ude på nettet, og det er vigtigt, at du skriver om nogle af de ting, der interesserer dig. Du kan for eksempel vælge at lave en boligblog, bogblog, madblog eller noget helt andet.

Share.

Leave A Reply