Gode råd til at bygge om derhjemme

0

På grund af senere stigninger i danske huspriser, ser man oftere danskere der vælger at renovere, frem for at købe eller bygge nyt.

Som forbruger kan en tilbygning eller renovering, sætte pres på både økonomien og privatlivet.

Herunder kommer der nogle gode tips til hvordan netop du, er klædt godt på til at tage de bedste beslutninger i forbindelse med dit byggeprojekt.

Tænk på miljøet

Er du bosiddende i et ældre hus, så kan det betale sig at tænke i den energivenlige og miljørigtige løbebane. Vidste du for eksempel at man kan søge om tilskud, hvis jeres hus eller lejlighed har en positiv indflydelse på miljøet. Er dette tilfældet, så kan i få hjælp til at finansiering af jeres kommende byggeprojekt. Tilskuddet kan fås ved blandt andet udskiftning af ens gamle vinduer, efterisolering og hulmursisolering.

Mange ældre huse har problemer med deres vinduer som meget ofte ikke lever op til de høje krav. Derudover kan ældre vinduer være med til at forhøje dit hjems forbrug. Generelt er nye, energibesparende vinduer, gode for dit hjem og økonomi.

Med mulighed for et tilskud til dette projekt, er dette blot en endnu bedre beslutning for både jeres fremtidige økonomi og hjems værdi.

Ligesom vinduer i ældre huse, kan det betale sig at gennemgå boligens isolering.

Isoleringen er sammen med vinduerne altafgørende for at holde den forbrugte varme inde i boligen. Derfor er en efterisolering en økonomisk smart beslutning, såfremt den allerede indlagte isolering ikke er optimal for jeres hjem.

Tilskud som disse og flere, skal søges igennem energiselskaberne. Derudover kan der også spares penge igennem håndværkerfradraget.

Opstil et budget forinden projektstart

I forbindelse med et renoveringsprojekt, kan der forekomme mange uforudsete omkostninger. Derfor anbefales det at udarbejde et grundigt budget for hele projektet, før i får startet på ombygningen af jeres hjem. Skulle det ske, at der kom uventede omkostninger løbende, så skal i have mulighed for at justere budgettet hertil, så i hele tiden kan være ovenpå i det økonomiske aspekt. Eksperter plejer at sige at en tommelfingerregel, i forbindelse med fastlæggelse af budgettet, er at ligge omkring 20-30% oveni i budgettet. Dette er en god ide for jeres projekt, for at kunne være på forkant med uventede omkostninger.

Alle ved at en ombygning af sit hjem er en stor livsbeslutning. En renovation kan dog ses som en investering i fremtiden. For rigtig mange danskere, kan sådan et projekt dog være en stor mundfuld, rent økonomisk. Derfor er der heldigvis rigtige mange muligheder for at låne penge til sit projekt. Skulle i stå i situationen hvor i overvejer en ombygning af jeres hjem, så er mulighederne der for at du kan låne penge til dette her.

Share.

Leave A Reply