Gode måder hvorpå du kan energioptimere din bolig

0

Forbrug i forhold til miljøet er et meget varmt emne lige for tiden, men det er ikke kun klimaet, der får noget ud af det, hvis du sænker dit energiforbrug – det gør du skam også selv. I takt med at dit energiforbrug falder, vil det kunne mærkes i pengepungen, og der vil være flere penge at bruge på sjovere ting end el og varme. Her får du nogle tips til, hvordan du kan sænke dit energiforbrug.

Køb dine hvidevarer i den bedste energiklasse

Måske har du hørt udtrykket energiklasse før i sammenhæng med køleskabe og vaskemaskiner, men ikke rigtig ved, hvad det er, og hvilken betydning det har. Det er der ingen skam i, men der kan være penge i at få den oplysning! Et produkts energiklasse beskriver, hvor meget energi det produkt bruger. Som et eksempel vil et køleskab med energiklasse B bruge mindre energi, end et køleskab med energiklasse C. For mange produkter er A+++ den bedste energiklasse der findes. Dette kan du tænke over, næste gang du skal købe en ny hvidevare.

Spar på varmen med efterisolering og CTS-anlæg

At opvarme vores hjem er noget af det, vi bruger mest energi på. Og faktisk bruger vi meget mere energi på det, end hvad der faktisk er nødvendigt. Nogle af grundene til dette kan være, at din bolig ikke holder godt nok på den varme, du leder ud i den, og at du har varmen tændt, selv på tidspunkter hvor der ikke er brug for det. Ved at efterisolere dit hus kan du sikre dig, at huset holder meget bedre på varmen. Med et CTS-anlæg får du meget bedre kontrol over din varmestyring, og får bl.a. muligheden for, at varmen slukker, når den sidste person forlader hjemmet, og slår systemet fra, og at varmen er slukket i hele sommerperioden.

Share.

Comments are closed.