Giv dine gamle møbler nyt liv

0

Indhold på side:

Mulighederne er mange og i første omgang handler det om at se mulighederne i lige præcis dit møbel. Når du kasserer dine gamle og slidte møbler, havner de på lossepladsen. Måske er det slet ikke nødvendigt, for rigtigt mange, især ældre, møbler kan faktisk ret hurtigt sættes i stand, så de giver dit hjem et frisk pust. Her har du en kort guide til at komme i gang med restaureringen af dit hjem.

Inden du går i gang

Det kan være en rigtig god ide at overveje hvilke møbler, du gerne vil genbruge og hvor de evt. skal stå henne. Du skal være opmærksom på at nyere møbler ikke nødvendigvis er helt nemme at f.eks. slibe ned og male, men heldigvis er der andre muligheder. Har du et rum, du kan bruge til at klargøre møblerne i, kan du købe noget afdækningspapir til at skåne gulvet undervejs og samtidig undgår du lugtgener i resten af hjemmet.

Møbler af træ

Har du et bord af massivt træ, kan du slibe det ned og oliere det. Der findes en del forskellige typer af oliering, så du kan give dit bord en helt ny farve eller nyt skær. Det samme gælder for skabe og reoler af træ. Det er vigtigt at slibe træet ned, før du maler eller olierer det, da malingen /olien kan have meget svært ved at hænge ved, hvis det blot påføres oveni resterne fra tidligere behandlinger. Bemærk at vælge maling og/eller olie, der er beregnet til træ.

Møbler med stof

Sofaer, stole og andre møbler, der er polstret kan ofte ret nemt ombetrækkes så de får et helt nyt udseende. Mange nyere spisebordsstole er faktisk beregnet på at man kan udskifte stoffet, det handler om at have det rigtige værktøj til at skille stole ad så man kan komme til stoffet. Så er det faktisk blot at tage målet og gå på udkig efter stof, der rammer din smag helt rigtigt. Du skal dog være opmærksom på at vælge stof, der kan holde til at blive brugt til møbler.

Laminerede bordplader med ridser

Ridser i bordpladen er ikke bare irriterende for øjet, men der kan også samle sig skidt og bakterier som ikke er så sunde at have omkring sig. Laminat er bare virkelig sart og man kan ikke bare sådan lige slibe det ned og male det med et godt resultat. Til gengæld kan man i dag få en del forskellige reparationskit til at fikse ridserne i bordpladen, hvilket naturligvis også gælder for reoler og andre møbler med laminat overflade.

Når der skal mere til end blot knofedt

Der findes folk, der lever af at sætte gamle møbler i stand for andre. En møbelpolstrer kan hjælpe dig med den der drilske sofa eller en maler kan hjælpe dig godt på vej, når det handler om at få den helt rigtige effekt på det smukke egetræsbord du er i gang med at oliere. En møbelsnedker kan hjælpe med at få repareret større skader. Har du brug for hjælp til finansieringen af dit renoveringsprojekt, kan du med fordel lægge vejen forbi fair-laan.dk og finde og ansøge om det bedste lån til dig.

Share.

Comments are closed.