Giv din bolig en opdatering

0

De fleste af os kender til at være inde i en periode, hvor man ikke er helt tilfreds med sit hjem. Enten er det for umoderne, for slidt, for kedeligt eller noget helt andet. Uanset hvad, kommer vi her med vores bud på, hvordan du kan give din bolig en ordentlig makeover – uanset budget.

 

Indret på ny

En af de nemmeste og billigste måder du kan give din bolig et nyt look på, er ved at opdatere indretningen. Tilmed kan det gøres, uanset hvad dit budget er. Før du går i gang, skal du beslutte hvor mange penge du vil bruge på at forny indretningen. Er budgettet stort, er der måske plads til at udskifte møbler som sofa, spisebord og spisebordsstole, og er det lidt mindre, kan du nøjes med tilbehør som puder, tæpper og plakater. Uanset hvad, er der mange muligheder.

Før shoppingen går i gang, er det en god idé at gøre sig nogle overvejelser omkring, hvilken stil du gerne vil ramme. Jo bedre du er til at skabe en rød tråd igennem rummene, jo bedre indtryk vil boligen have som helhed. Her kan det være en god idé at lave et moodboard for at visualisere stilen og samtidig for at kunne sætte forskellige farver og materialer op mod hinanden. Mangler du inspiration, kan du finde masser af indretningsidéer online.

 

Fede forbedringer

Synes du at din bolig har brug for lidt mere end ny indretning? I så fald er der også mange ting du kan gøre. Igen er det hovedsageligt budgettet der sætter begrænsningerne for, hvor meget du kan gøre. Nogle af de ting som virkelig gør en forskel for boligen samlede look, er dine hårde hvidevarer. Udskifter du for eksempel dit gamle, knirkende komfur med et spritnyt, vil dit køkken på et splitsekund virke nyere og mere lækkert.

Et andet sted det kan betale sig at lægge noget energi, er i vægge og gulve, som praktisk talt altid er synlige – i hvert fald i de fleste boliger. Har du et gammelt, slidt trægulv i dit hus eller i din lejlighed, vil det gøre underværker at få det slebet og behandlet. Tilmed kan det også give et helt anderledes udtryk, hvis du for eksempel går fra mørke gulve, til hvidpigmenterede gulve. Det samme gælder for væggene. Enten kan du male med samme farve for at komme af med misfarvninger og skader, eller du kan male en eller flere vægge i en helt ny farve, der vil give din bolig et nyt look.

 

Gå all in

Drømmer du om at renovere din bolig men ved ikke hvor du skal starte, er der også råd for. Generelt er det en god idé at fokusere på renoveringer, der er med til at øge værdien, når du engang skal sælge. På den måde får du noget for renoveringen på den lange bane.

En række af de mest populære renoveringer, der tilmed får boligen til at stige i værdi, er blandt andet energirenovering og etablering af altan. Med en energirenovering kan du spare op mod 20.000 kroner årligt på dine samlede energiudgifter og i nogle tilfælde kan salgsværdien stige med helt op til 50%. Energirenovering af boligen gør desuden din bolig mere populær blandt unge købere, der generelt går mere op i klimaet. Bor du i lejlighed og har mulighed for det, bør du overveje at få en altan – igen vil du selv nyde godt af den, samtidig med at salgsværdien vil stige markant.

Share.

Comments are closed.