Giv boligen charme med nye døre

0

Når man taler om boligdesign, ledes tankerne ofte hen på møbler, vægkunst og maling af huset. Sagen er bare den, at det er de mange små detaljer, der skaber helhedsindtrykket, og at man derfor ikke kan give en specifik type interiør eller boligkunst æren for det samlede indtryk.

Andre discipliner, som taget, døre og vinduer, er bestemt også med til at give boligen et bestemt præg, og i denne korte artikel, vil vi fokusere på dørens rolle.

Vælg den rette dør

Hvad end du er nybygger og skal finde den første dør til boligen eller du søger ny boligstil via udskiftning af døre, så er det vigtigt, at du vælger den rette.

Her bør du naturligvis tage højde for den arkitektur, boligen er bygget op omkring. Døren er måske ikke et af de produkter, vi typisk skænker mest opmærksomhed, men alligevel er det indgangen til dit hus, og et sted gæster venter, inden de lukkes ind. En flot dør bliver derfor set af dine besøgende, og så spiller den en stor rolle i forhold til husets samlede helhed.

Typisk er vi i Danmark ret konservative, når det kommer til vores hoveddøre. Vi vil have en farve, der matcher huset, og så vil vi naturligvis have høj sikkerhed, så vi føler os trygge.

Det høje niveau af sikkerhed findes i lagt de fleste døre, men det er sjældent, man f.eks. ser en modig boligejer, der har indrettet med en dør i en kontrastfarve, hvilket vores medmennesker i de sydlige lande til gengæld gør flittigt brug af.

Er du blot interesseret i en udskiftning af døren, hvor du får en ny i identisk stil, er det naturligvis en mulighed.

Uanset dine tanker, så har du rig lejlighed til at finde en dør, der bidrager med sjæl og charme til boligen.

Tænk også på økonomi

Udskiftning af døre giver især god mening, hvis du har ældre døre i din bolig. Dørene påvirker nemlig husets isoleringsevne, hvorfor udskiftningen til nyere døre ofte kan mærkes på varmeregningen, da de sikre bedre isolation.

Selve indeklimaet bliver som regel også mærkbart bedre, da en ny dør vil gøre op med træk og kulde, som ofte er en af de negative konsekvenser ved at have en ældre dør monteret.

Share.

Leave A Reply