Gi’ din have et frisk pust

0

Det at få anlagt en ny have kan hurtigt blive meget dyrt. Dog behøver du slet ikke at gøre en haverenovering så besværlig. Du kan sagtens finde nogle gode løsninger, som er til at betale sig fra, ellers kan du læse mere her, om hvordan du får råd til dit haveprojekt.

Kom mere ud – udnyt havens rum

Haven er ofte et rum, som slet ikke bliver udnyttet til sit maximale, hvilket er ærgerligt, da det er skønt at have et godt uderum. Uderummet kan sagtens bruges hele året og være smukt i alle årstiderne. Inden du laver planer, så kan du tage udgangspunkt i den have, du har, derfra kan du vurdere, om du vil have mere leg i haven, have den mere stilren eller mere afslappet.

Brug solen

Når du skal lave om i haven, så er det en god idé at tage udgangspunkt i solen, hvor står den op, og hvor går den ned. På den måde vil du kunne indrette havens små oaser og derved få mest mulig ud af solen. Det behøver ikke være en nyanlagt terrasse, du skal ud i, det kan sagtens være en bænk, du sætter op.

Genbrugssten

Hvis du gerne vil have noget mere personlighed ind i din have, så er belægningsstenen et godt sted at starte. Vælger du at anlægge små stier i haven, så kan det give meget sjæl og charme til haven, at du vælger nogle sten, som ikke er helt nye.

Få styr på rammerne

Når du indretter haven, så kan det være en god idé at have styr på de ydre rammer, det vil sige hækken eller hegn. Afskærmningen vil både hjælpe ift. lyd og støj fra andre haver, men også kunne gøre, at du kan slappe af og være ugeneret af naboer eller forbipasserende.

Mere end et rum

Når haven skal indrettes, er det godt at indrette den i mere end et rum. Det skaber noget afveksling, og gør det spændende at være i haven.

Share.

Leave A Reply