Går du med overvejelserne om at købe en pilleovn?

0

Eller søger du mere viden om, hvordan en pilleovn fungerer. Eller hvorfor det er fornuftigt at investere i en ovn der bruger træpiller? Så skal du læse med her.

Er du træt af din gamle brændeovn og det arbejde der følger med? Eller ønsker du at være mere miljøbevidst i din opvarmning af boligen? Hvis din traditionelle brændeovn synger på sidste vers, kan du med fordel udskifte den med en pilleovn. Denne udskiftning vil både din økonomi og miljøet drage nytte af. 

En ældre traditionel brændeovn er ikke ligeså effektiv som en pilleovn, og den er også en større belastning for miljøet, da den forurener mere. 

Dine fordele ved at investere i en pilleovn 

Du mister ikke den varme og hygge, som du er vant til, ved at skifte fra en traditionel brændeovn til en pilleovn. Derimod får du den samme varme og hygge samtidigt med at du nyder godt af at en pilleovn er mere økonomisk. Faktisk er er en pilleovn så effektiv, at du kan mere end halvere dine varmeudgifter, med anskaffelsen af en CO2-neutral pilleovn. 

Usikkerhed om at skifte til en pilleovn 

Har du brug for lidt mere overbevisning, så får du her 6 grunde til at du skal anskaffe dig en pilleovn :

  • Du mere end halverer din varmeudgift 
  • En pilleovn er mere miljøvenlig 
  • Samme varme og hygge som ved en traditionel brændeovn 
  • Du går fra manuel- til automatisk betjening, som i sidste ende giver dig mere kontrol 
  • Varmefordelingen er mere jævn i hele boligen 
  • Mindre manuelt arbejde og rengøring, da den ikke kræver det samme vedlighold af brændslen som en traditionell ovn, samtidigt svinder den mindre. 

Som du kan læse, er der mange fornuftige grunde til at udskifte den gamle brændeovn med en ny pilleovn. 

Hvordan fungerer en pilleovn 

Rent udseendemæssigt ligner en pilleovn en helt almindelig brændeovn. Dog er der forskel på den brændsel de to ovne bruger. En traditionel brændeovn bruger brænde, hvor en pilleovn fyrer med træpiller. 

En pilleovn betjenes ikke på samme måde som en brændeovn, hvor du manuelt skal tænde op og passe ilden, ved at fylde brænde på. En pilleovn er bygget mere teknisk, sådan at den faktisk fungerer automatisk. Det betyder at den er bygget til at selv kunne vurdere, hvornår den skal fylde mere brændsel på. Desuden er den automatiseret til at kunne fordele varmen bedre rundt i boligen. 

Alt i alt er der flere fordele ved at skifte til en pilleovn.

Share.

Leave A Reply