Fyr med træ, spar penge

0

Fyrer du for dig selv eller fyrer du for gråspurvene? De fleste danskere ved, der er mange penge at spare, hvis man bruger den rette type opvarmning. Særligt når vinteren suser uden for og de kolde grader forsøger at presse sig ind i huset, er der mange penge at spare, hvis man kan omsætte sit energiforbrug bedst muligt.

Vælg træbriketter for pengepung og klimaets skyld

I Danmark kan vi fyre med en bred vifte af forskellige optændingsformer – lige fra olie til gas eller træ. Olie og gas er dog ofte nogle dyre løsninger, som hurtigt æder et stort indhug af husholdningsbudgettet. Træ er derimod både billigt og bæredygtigt.

En miljøvenlig løsning

Træ er en del af naturens eget kredsløb, og i Danmark er det at fyre med træ ligefrem bæredygtigt, da skovene vokser hurtigere end vi forbruger dem.

Derudover er træbriketterlavet af resttræ, hvilket betyder, der er tale om det overskudstræ, som er tilbage efter f.eks. møbelproduktion etc. Altså går intet træ til spilde, hvilket må siges at være en god løsning. Som forbruger er du dermed garanteret en løsning, der er bæredygtig og forhindrer ressourcespild.

Husk at bestille og opbevare tørt

Når du bestiller brænde eller træbriketter, skal du altid sørge for, at du modtager et produkt, der er tørt og har en høj brændværdi. Du skal ligeledes selv sørge for at opbevare dine træbriketter et sted, hvor der ikke kommer vand eller fugt til dem, så de forbliver tørre.

Fyrer du med brænde, der er for vådt, kan det resultere i sur røg og en grim lugt, ligesom den ujævne ild vil betyde, der hurtigt ophober sig sod i din skorsten.

Husk altid at kontrollere dit brænde og / eller dine træbriketter før brug, så du får den bedste varme og en sund afbrænding, der ikke sender sur røg ud i hjemmet eller resulterer i, du skal have besøg af skorstensfejeren i tide og utide for at få fjernet sod.  Fyrer du fornuftigt er det både en billigere og løsning og bedre for vores miljø.

Share.

Leave A Reply