Frisk dit hjem op med nye gardiner

0

Selvom det ikke er højsæson for solskin, er lige nu et rigtig godt tidspunkt at tænke i nye gardiner på. Det er nemlig nu, du har god tid til at overveje, hvilke gardiner der passer til lige netop dit hjem og din stil. Selvom gardiner primært er funktionelle, kan de nemlig også gøre en stor forskel i din indretning. Du kan for eksempel bruge dem til at lege med hjemmets udtryk, eller du kan lade dem smelte helt sammen med vinduet. Mulighederne er uendelige, og næsten kun fantasien sætter grænser.

Funktionel og sofistikeret

Hvis dine gardiner skal gå i ét med vinduet, skal du kigge efter plissé- eller lamelgardiner, som næsten er usynlige. Et godt plisségardin kan du slet ikke se, når det er rullet op. Lamelgardiner gør lidt mere væsen af sig, men de er perfekte til at lukke omverdenen ude, uden at mørklægge rummet. Med lamelgardiner får du det bedste fra begge verdener, og de kan vendes til og fra efter behov.

Hvis du skal kunne mørklægge rummet helt, er der ingen vej uden om mørklægningsgardiner. De er ofte ikke de skønneste, men funktionaliteten er i orden. Det er dog en god idé at investere i kvalitet, når du skal ud at købe rullegardiner. Ellers kan du hurtigt stå med en skævt og flosset gardin.

Gardiner med personlighed

Hvis du er til gardiner med masser af personlighed, har du også mange muligheder. Et godt sted at starte er ved de klassiske gardiner, du trækker for fra hver side. De fås i mange længder, materialer og farver, som giver dig mulighed for at lege med udtrykket. Du kan også nemt styre, hvor tunge eller lette gardinerne skal være, så de passer til dit hjem. Hvis du har meget luft i boligen, kan gulvlange, tunge gardiner være den helt rigtige løsning. De fungerer næsten som et møbel i sig selv og tiltrækker opmærksom til vinduet.

Hvis dit hjem omvendt er godt fyldt, kan tunge gardiner få rummet til at se rodet og overfyldt ud, så her bør du overveje en lettere løsning. Det kan enten være i form af florlette gardiner eller farvede plisse- eller lamelgardiner.

Du kan også kombinere et let og simpelt gardin med mere udtryksfulde ydergardiner. For eksempel kan det være en idé at supplere med et lamelgardin, hvis du har florlette ydergardiner. De yderste gardiner vil skabe looket, mens de inderste kan bruges på de dage, hvor der er brug for ekstra afskærmning fra solen.

Share.

Leave A Reply