Fra drømmekøkken til virkelighed

0

At renovere eller bygge nyt køkken er en stor beslutning. Det kan for mange virke som et uoverskueligt projekt og ikke uden grund: Faktisk skal der træffes op imod 400 individuelle beslutninger – store, små og midtimellem – før du kan nyde slutresultatet og tage dit nye køkken i brug. Start med at overveje dit eller jeres behov i køkkenet. Hvordan bruger I køkkenet i dag, og vil I gerne kunne bruge det anderledes i fremtiden? Det gælder både madlavning, opbevaring og ikke mindst samværet i køkkenet. På den måde kan I få et nyt køkken efter dine ønsker.

Hvordan skal dit køkken se ud?

Skal køkkenet primært være et madværksted? Skal det integreres med spisestue eller stue? Er køkkenet et sted, hvor I samles om lektier, leg eller et glas vin efter en lang arbejdsdag? Jeres behov, ønsker – og drømme – afgør, hvilke typer køkkener I bør overveje, og hvordan jeres køkken skal indrettes, så det matcher jeres køkkenliv bedst muligt. Køkkenrummets størrelse og udformning danner rammerne for indretningsmulighederne. Bor I i en lejlighed med få kvadratmeter til rådighed, så tænk på maksimal udnyttelse af pladsen, og overvej eventuelt at bygge til loft. Har I et stort køkken, så vær opmærksom på, hvordan I placerer køkkenelementerne i forhold til hinanden, så I optimerer bevægelser og arbejdsgange.

Få inspiration

Hos køkkenforhandlere kan du få et godt indtryk af køkkenindretning, -design og materialer. Derudover er der masser af gode idéer og inspiration at hente i boligmagasiner og kataloger, på livstilsblogs og sociale medier. Husk, at de køkkenopstillinger, du ser i kataloger og online, er eksempler, og at dit køkken vil blive tilpasset dit rum og dine ønsker. Når du får lavet en 3D-model af dit nye køkken hos en forhandler, vil du opleve, at det bliver meget lettere at forestille dig, hvordan det færdige køkken kommer til at se ud hjemme hos dig.

 

 

Share.