Forny dit trægulv på en billig og effektiv måde

0

Hvis du bor i en lejlighed eller et hus, hvor der er et gammelt eller slidt trægulv, så findes der to nemme og billige måder at forny det på. De to metoder, som du kan vælge imellem, er afhøvling og afslibning. Begge metoder er billige og effektive, da de fornyer dit trægulv ved at fjerne mærker og ridser. Der er dog forskel på de to metoder, og hvis du er i tvivl om, hvilken metode du skal vælge, så kan du læse nærmere om dem herunder.

Gulvafslibning vs. Gulvafhøvling

Gulvafslibning
Gulvafslibning er den mere populære form for trægulvsbehandling, hvis gulvets overflade er beskidt, eller hvis der er hakker eller ridser i gulvet. Hovedformålet med afslibningen er at fjerne lakken på trægulvet, så man kommer ned til træet. Dette er især nødvendigt, når lakken på dit trægulv begynder at blive slidt igennem, eller den har synlige ridser, fordi så er lakken ikke længere så beskyttende. Derfor vil man efter afslibningen lave en overfladebehandling, som enten kan være olie, sæbe eller lak. Denne efterbehandling vil være med til at styrke dit trægulv og give det nyt liv.

Gulvafhøvling
Gulvafhøvlingen fortages oftest, hvis gulvet har ujævne overflader. Det vil sige, at en afhøvling er en meget grov metode, og før man kan lave en overfladebehandling, så skal trægulvet slibes. Du vil dermed ende med et trægulv, der er jævnt og så godt som nyt, fordi nogle nye lag i trægulvet får lov til at komme frem i lyset.

Hvis du har brug for hjælp med dit trægulv nær Århus, Vejle og Horsens

At slibe eller høvle sit eget trægulv kan være besværligt, hvis man ikke ved, hvordan man gør det ordentligt eller ikke har maskinerne til det. Hvis du har brug for hjælp med afhøvlingen eller afslibningen, så findes der forskellige servicer i Horsens, Vejle og Århus her.

Share.

Leave A Reply