Forlæng levetiden af dit gulv med aluminiumsprofiler

0

Et gulv udsættes dagligt for slitage fra bl.a. møbler og sko, hvilket kan give det et slidt udtryk, hvis man ikke tager de rette forholdsregler. Hvis du ønsker, at dit gulv skal holde sig pænt længe, er det først og fremmest vigtigt at gå efter god kvalitet. Gulve af høj kvalitet vil have en større slidstyrke end billigere gulve, hvilket tydeligt kommer til udtryk efter brug. Derudover kan man med stor fordel vælge at afslutte sit gulv med Alu profiler eller profiler i andre materialer. Profiler er med til at hindre, at belægningen løsner sig i kanten, hvilket forlænger levetiden af dit gulv.

Profiler til ethvert behov

Der findes en lang række af forskellige profiler, som hver især tjener et specifikt formål. Derfor er det også vigtigt, at man vælger den rette profiltype, der passer til ens projekt. I forbindelse med gulvlægning er der typisk 3 typer af profiler, som benyttes. Dette er afslutningsprofiler, overgangsprofiler og trappeforkantsprofiler/trappeafslutninger. Afslutningsprofiler benyttes til at give en flot afslutning på gulvbelægningen og sikre levetiden. Profilerne kan anvendes til bl.a. trægulve, laminatgulve, tæpper, klinker og linoleumsgulve. Overgangsprofiler er den type af profiler, du skal have fat i til overgange mellem forskellige gulvtyper. Overgangsprofiler er ideelle til store alrum, hvor eksempelvis overgang mellem fliser og trægulv forekommer. Profilerne sikrer her en flot overgang og er med til at binde rummet sammen. I forbindelse med gulvbelægning på trapper eller ved niveauforskelle kan man med fordel benytte trappeforkantsprofiler og trappeafslutninger. Her vil profilerne give en elegant afslutning og være med til at forbedre en trappes skridsikring.

Vælg mellem en række af materialer

I valget af profiler skal man ikke blot tage stilling til profiltype. Hver type findes nemlig i en lang række af varianter med forskellige overflader. Det gør det muligt at finde netop de profiler, der passer til husets stil og det pågældende gulv. Standardprofiler kan bl.a. fås i aluminium, rustfrit stål, messing og en række træsorter. Så der er rig mulighed for at finde flotte klassiske Aluminiumsprofiler men også en række andre profiler, som vil passe til lige præcis dit projekt. Fordrer dit projekt en speciel løsning, er det hos flere producenter også muligt at få udviklet unikke specialprofiler til individuelle formål.

Share.

Leave A Reply