Fordelene ved energirenovering er til at tage og føle på

0

Fordelene ved energirenovering er mange. Det kan selvfølgelig være et omfattende foretagende, men udbyttet er det værd. Først og fremmest hjælper du på miljøet. En renovering er meget bedre for miljøet end for eksempel nybyggeri, og med en energirenovering skåner du virkelig miljøet.

Derudover vil din bolig blive meget mere komfortabel at opholde sig i. Sidst men ikke mindst vil en energirenovering over tid (det er forskelligt fra projekt til projekt, hvor lang tid det tager) betale sig tilbage igen, og du vil rent faktisk spare penge på det. Hvis det lyder interessant, bør du læse mere videre det, der følger og få inspiration til, hvordan din energirenovering kan forløbe.

Forslag til renoveringstiltag

Det er meget normalt at inddele en energirenovering ind i to kategorier: Boligens klimaskærm og diverse installationer.

Boligens klimaskærm

Kort fortalt bliver boligens klimaskærm kategoriseret ved at være det, der adskiller yde- og indemiljøet.

Et rigtig populært tiltag, og med god grund, er en såkaldt hulmursisolering. Til dem der ikke har hørt om en hulmursisolering, er det en isolering af hulrummet mellem yder- og indervæggen. Hvis du bor i en ældre bolig, er det meget normalt, at dette hulrum ikke er særlig godt isoleret. I så fald vil en hulmursisolering være et rigtig effektivt projekt. I modsætning til hvad rigtig mange forestiller sig, tager en hulmursisolering ikke meget mere end en dag at færdiggøre. Til gengæld gør det vigtig en forskel for miljøet og derved din varmeregning.

Når du nu er i gang med en behandling af murene, kan du overveje også at male dem i en mere flatterende farve. Til det kunne du med fordel benytte dig af epoxymaling. En af de mange fordele ved epoxymaling er, at det er utrolig slidstærkt. Det er derfor optimalt at benytte sig til maling af dine mure.

En anden mulighed indenfor kategorien ’boligens klimaskærm’ kunne være en udskiftning af døre og vinduer. Disse elementer er ofte dårligt isolerende, og er derved en primær årsag til et højt varmeforbrug. En udskiftning af disse elementer vil ikke tage lang tid, men virkelig gøre en forskel.

Diverse installationer

Hvis du virkelig vil gøre en forskel, er der ikke noget tiltag, der er mere effektivt end en installering af et solcelleanlæg. Med et solcelleanlæg bliver du nærmest selvkørende i forhold til elektricitet.

Hvis du tænker på mindre tiltag, er det en rigtig god at tjekke dine radiatorventiler og termostatstyringer om der er forældede. Hvis det er tilfældet, kan det virkelig gøre en forskel at udskifte dem. Du kan også udskifte dine normale pærer med såkaldte LED pærer.

Finansiering af energirenoveringen

En af grundene til det er blevet så meget mere attraktivt at energirenovere er fordi, der er kommet bedre finansieringsmuligheder.

For at skåne miljøet har regeringer påduttet energiselskaber, banker og realkreditinstitutter at støtte tiltag, der bistår til et bedre miljø. Det har betydet, at der er lave renter, hvis du vil tage et lån i en bank eller i et institut. Renterne er oftest lavere hos realkreditinstitutterne, hvor oprettelsesgebyret til gengæld også er højere. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad der bedst kan betale sig.

Derudover kan du søge om finansiering hos energiselskaberne samt søge om håndværkerfradrag. Denne ansøgning vil din entreprenør som regel stå for.

Share.

Leave A Reply