Fliser til din have

0

I Danmark elsker vi vore haver, og ikke mindst alle de skønne oplevelser havens miljø giver os. Måske helt alene med en god bog under æbletræet. Måske med optænding af grill eller stenovn, et par gode bøffer og et godt glas rødvin. Haven giver os muligheder for at danne det miljø, hvor vi hver især føler os bedst tilpas. Ofte er terrassen samlingspunktet i haven. Det er ofte her vi slikker sol, hygger, tager de gode snakke og udvikler hinanden. Gerne i kombination med lidt godt til ganen.

Netop derfor er terrassen vigtig, når haven skal designes. Placeringen er vigtig i forhold til husets faciliteter. I særdeleshed køkkenet. Det skal være nemt og ubesværet at bringe de lækre sager fra køkkenet ud på terrassen.

Den vigtigste faktor er dog placeringen i forholdet til solen. Hvem ønsker at sidde på en mørk terrasse i skygge.Terrassen skal placeres så sydvendt som muligt, således det er muligt at nyde solens stråler hele dagen. Alternativet flere terrasser, således man kan nyde morgensolen på den ene side af huset, og aftensolen på den anden side.

I Danmark opbygger vi oftest terrasser af betonfliser, træplanker eller keramik fliser.

Keramik fliser til din terasse


Hos Dansk Flise Lager importerer og sælger vi keramik fliser til terrasse og indkørsel.
Keramik fliser har en række fordele frem for betonfliser. Overfladen er ikke modtagelig for fedt, kemikalier og væsker, og der er ingen afmatning på farver og udtryk.
Keramik fliser kan leveres i helt traditionelle og minimalistiske betonfarver, til mere farverige fliser med en dejlig glød som passer perfekt til et smukt havemiljø.

Tykkelsen er kun 20 mm. hvilket modsvarer brudstyrken på en 50 mm betonflise. Det betyder mindre vægt, og er dermed en stor hjælp i monteringsøjemed. 

Keramik fliser tåler afrensning med højtryksrenser. Oftest er en gang mild sæbevand mere end rigeligt. 

Den forventede levetid for keramik fliser fra Dansk Flise Lager er typisk mere end 25 år.
Keramik fliser kan monteres på såkaldte justerbare fødder, eller blot monteres på sand. Helt som almindelige betonfliser. Opbygningen af underlaget er også den samme.


Træterrasser


Terrasser opbygget af træ kan også være en god løsning. Der findes et utal af træsorter som anbefales til terrasser. De fleste er brugbare. De færreste er smukke over tid. Træ er et naturmateriale, og træ arbejder alt efter årstid. De fleste som har en træ terrasse, kan nikke genkendende til brædder der vipper, brædder der løsner sig, eller samlinger som afviger væsentlig fra montagetidspunktet. Til gengæld er komforten på en træ terrasse høj. Her er ingen sand fra fuger, og træet virker blød og behagelig at befinde sig på, og tørrer ofte hurtigt op efter regnvejr.
Opbygning af træ terrasse er oftest en ret bekostelig affære.

Share.

Leave A Reply