Find den rigtige belægning til dit gulv

0

Hvis man overvejer at få lagt nyt gulv, er det vigtigt at tænke sig godt om, og vælge det rigtige materiale. Der kan være store forskelle på de forskellige materialers egenskaber, og hvad de hver især egner sig til. Nogle er gode i køkkenet, andre kan lægges på eksisterende gulv og ovenpå gulvvarme, og atter andre udmærker sig ved at være ekstra slidstærke.

Med en ordentlig belægning gør du det nemt for dig selv, og hvis du bor i København, Herlev eller Skovlunde er Nansen Gulvservice et sikkert valg.

Linoleum, tæppe eller vinyl?

Nogle af de mest brugte belægninger er linoleum, vinyl og tæpper. Hvilken belægninstype du vælger, kan have stor indflydelse på det visuelle udtryk, du opnår i rummet.

Tæpper er derfor ekstra oplagte i stue og soveværelser. Det siger sig selv, at det ikke er praktisk med væg-til-væg tæpper i køkkener, og nok heller ikke i entréen. Her bør man vælge materialer, der er mere slidstærke og som eventuelt kan modstå fugt. Hvis gulvet ofte betrædes med fodtøjet på, og måske er udsat for sand og andet skidt, er det specielt vigtigt, at vælge en modstandsdygtig overflade.

Fordele og ulemper ved forskellige materialer

Vinylgulve hører til i den slidstærke del af skalaen. Vinyl udmærker sig blandt andet ved at være meget modstandsdygtigt overfor fugtskader, og derfor er det et godt valg til rum, hvor der kan komme vand på gulvet. Til gengæld er det ikke så modstandsdygtigt overfor pletter, og kan altså være svært at få til at se helt nyt ud, hvis det først er blevet meget beskidt.

Linoleum er et alternativ her til. Det er meget slidstærkt, og det er let at rengøre. Desuden kan det lægges ovenpå eksisterende gulve, hvor der er indlagt gulvvarme.

Hvis du er i tvivl om, hvad der passer dig, så kontakt en professionel gulvlægger og hør mere om mulighederne.

Share.

Leave A Reply