Fiks kælderen og tilføj huset ekstra værdi

0

Har du en ubeboelig, halvfugtig og ubrugelig kælder? Hvis du gerne vil tilføje huset ekstra værdi eller mangler et ekstra værelse, kan kælderen være en rigtig god investering. I mange ældre huse er der en kælder, men den er ikke optimal at bo og opholde sig i.

Med et par gode investeringer kan kælderen optimere husets salgsværdi. Hvis I overvejer at købe nyt hus eller bygge til, fordi I mangler værelser, kan kælderen også være en fin, alternativ løsning. En tredje måde man kan bruge kælderen på, er ved at leje den ud, f.eks. til en ung studerende. Det giver både plus på samvittighedskontoen og pengekontoen.

Hvad skal man gøre?

Der er en række helt konkrete regler, man skal følge, før man lovpligtigt må bruge en kælder til beboelse.

  • Gulvet skal ligger over det omgivende terræn ved mindst en af væggene.
  • Der skal være mindst et vindue i hvert rum.
  • Der skal være en flugtvej i form af vindue eller ekstra dør.
  • Der skal være et sundt og sikkert indeklima – der må derfor heller ikke være koldt og fugtigt.
  • Der skal være mindst 2,30 meter fra gulv til loft.

Det er en god idé, at få hjælp fra et professionelt byggefirma der udfører totalentreprise til rådgivning og idéer til dit kælderprojekt. De kan bl.a. hjælpe med lovgivningen, diverse tilladelser samt de forskellige håndværksopgaver i projektet.

For byggefirma nær Skanderborg der kan hjælpe med alt fra nyt tag til kloakarbejde, klik her. De kan bl.a. hjælpe med forbedring af indeklimaet ved dræn, nye vinduer og døre samt opfriskning af de indre rum.

Hvad skal man være særligt opmærksom på?

Når man overvejer at bygge kælderen om til beboelse, er det dog værd at tænke over de konsekvenser, det også kan have. Alt efter hvilken tilstand kælderen er i dag, kan det blive en større investering.

Salgsværdien kan øges, men man skal også tænke på, at der skal betales en højere ejendomsskat.

Share.

Leave A Reply