Få en pæn facade på dit nybyggeri

0

Når der skal bygges nyt hus er der mange elementer som skal overvejes. Men det kan være farligt at tænke på hvert element individuelt, da man kan risikere at det slet ikke passer sammen når huset er bygget. Det skal tænkes som en helhed. Så allerede inden byggeprocessen er det en god idé at danne sig et overblik over, hvilken stil man godt kan lide. Derfor får du 3 tips til at sikre en pæn og balanceret facade på dit nye hus.

 

Tænk over overfladen

Til at starte med, er det en god idé at finde ud af, hvilket materiale overfladen skal laves af. Her skal man både tænke ind i, hvilken stil man vil have, og hvor meget vedligeholdelse man er villig til at lave. Hvis man gerne vil have, at overfladen skal laves af træ, kommer vedligeholdelse til at fylde en del. Træhuse har bare en bestemt charme, når det bliver behandlet korrekt. Der er også mursten. Vil man have de traditionelle hus med røde mursten, eller det nye, mere moderne look, med hvide? Eller vil man ud i noget helt tredje?

At finde det perfekte materiale som passer til husstandens behov og tid, er fundamentet for den pæne overflade.

 

De perfekte vinduer

For at sikre at det hele passer sammen, skal vinduerne passe til den overflade man har valgt til huset. Man ser sjældent panoramavinduer til træhuse, fordi panoramavinduer falder under det mere moderne look. Man bør altså overveje om de perfekte vinduer passer ind. Når man vælger vinduer, skal man også tænke over størrelsesforholdet. Altså hvor store de skal være i forhold til overfladen, og antallet er også væsentligt at tænke over, så det ikke bliver for voldsomt. Derudover er det en god idé, helt fra starten at sørge for, at huset bliver ordentligt belyst. Man kan ligeså godt vælge nogle vinduer som lukker meget lys ind, så man ikke skal til at døje med mørke rum senere i processen.

 

Den tilpassede dør

Det sidste væsentlige touch når det kommer til facaden, er hoveddøren, og eventuelle andre døre. De skal helst passe nogenlunde til vinduerne, så det ikke ligner at 2 forskellige stilarter bliver blandet sammen. Det vigtigste når det kommer til balancen mellem de 2 elementer, er farven. Det går ikke at have hvide vinduer og en rød dør. Man kan godt lege lidt med kontraster, men det kan hurtigt gå hen at se sjusket ud, hvis det ikke er gennemtænkt. Det er en god idé at sammenligne døren med vinduerne, inden man køber. Derudover er det vigtigt, at man kender målene på både overflade og dør, inden man køber, da størrelsen på døren også er vigtigt for overfladen. Hvis døren er for lille i forhold til det areal den er på, kan den godt komme til at se lidt malplaceret ud.

Share.

Comments are closed.