Få mere ud af dine solceller med et batteri

0

Er du en af de mange danskere, der har fået installeret solceller på taget for at spare på strømforbruget og investere i den grønne udvikling? Så ved du formentlig også, at der produceres langt mere strøm om dagen, når det er de færreste, der har brug for det. Du kan selvfølgelig koble dig på elnettet og sælge den strøm, men den fede følelse af at være selvforsynende og ikke skulle købe så meget strøm forsvinder.

Heldigvis er der i dag begyndt at komme store batterier på markedet, som kan lagre din strøm i løbet af dagen og giver dig mulighed for at bruge den om aftenen.

Lån penge til at investere i et solcelleanlæg. Hos LendMe.dk kan du lave en låneansøgning og få tilbud fra mange forskellige udbydere.

Vælg den rigtige batteritype

Der findes flere forskellige batterityper og teknologier, når det kommer til at lagre solenergi. Lithiumbatterier er nogle af de mest populære og er også basen for den kendte Power Wall fra bilproducenten Tesla. Der findes dog også mange andre gode alternativer til det kendte batteri. Lithiumbatterier holder i over 20 år. Det er dyrt i anskaffelsespris, men det giver en bedre økonomi end f.eks. et blybatteri.

Blybatteriet er mere gennemtestet og er på nuværende tidspunkt en af de billigste løsninger. Batteriet holder dog kun omkring 7 år, men det kan være en fin midlertidig investering, imens man venter på mere avanceret batteriteknologi.

Som teknologien skrider frem, kommer der mere og mere avancerede løsninger på markedet. Et eksempel er intelligente batterier, der kender dit forbrugsmønster. Det vil f.eks. sige, at batteriet kan starte din opvasker midt på dagen, når der er høj sol eller handle med strøm, når den er billigst.

Smarte solcelleanlæg

Har du endnu ikke anskaffet dig et solcelleanlæg, er den nye batteriteknologi et godt incitament til at gøre det. Regeringen har gjort det muligt at sælge strøm for op til 7.000 kr. skattefrit, men de fordele der var for mange af de tidlige købere er væk. Hvis du vælger at anlægge et solcelleanlæg med batteri, kan du nu få endnu mere ud af den strøm, du producerer og bidrage til den grønne udvikling.
Når du investerer i teknologien, giver det også producenterne flere muligheder for at udvikle bedre og grønnere teknologier. En investering i et solcelleanlæg med batteri er altså ikke kun en god investering for din fremtidige økonomi, men også for Danmarks grønne profil.

Share.

Leave A Reply