Få hjælp til nye fuger

0

Du kan høre, hvordan vinden suser udenfor. Det er faktisk lige før, at du føler, du kan mærke vinden – og måske er den god nok? Måske kan du rent faktisk mærke vinden indenfor. Det kan skyldes, at dine fuger omkring vinduer og døre trænger til vedligeholdelse eller en udskiftning. Men fortvivl ej, der er hjælp at hente. Et fugefirma i Randers kan hjælpe.

Hvilken funktion har fuger?

Fugerne omkring dine døre og vinduer har til formål at forhindre regn og vind ikke kommer ind i huset. Men med tiden kan de miste deres funktion, især hvis de ikke vedligeholdes. Så er det, at du kan mærke, hvordan vejret er udenfor – selvom du sidder inde i stuen.

Der findes to typer af fuge omkring vinduer og døre, nemlig en udvendig og indvendig fuge. Den indvendige fuge skal fylde mellemrummet mellem selve døren eller vinduet og muren. Den udvendige fuge er med til at sikre mod vind og vejr, og disse fuger skal som alt andet på din bolig vedligeholdes og på sigt udskiftes.

Hvornår skal man skifte fuger?

Dine fuger omkring døre og vinduer vil på et tidspunkt trænge til at blive pensioneret. Du kan se om det er tid, ved at kigge efter disse tegn på den udvendige fuge:

  • Ser tør og indskrumpet ud
  • Er mørnet eller revnet
  • Har sluppet i kanten ved vinduet, så der er luft imellem
  • Er helt faldet ud

Det er en god idé at gå en runde omkring din bolig for at tjekke fugerne et par gange årligt. Hvis du kan nikke genkendende til nogle af tegnene, er det på tide at få fikset fugen, der hvor den er skadet eller du kan vælge at udskifte hele fugen. At udskifte hele fugen kan være en fordel, da der ellers kan opstå farveforskel på den gamle del af fugen og den nye.

Share.

Leave A Reply