Få smukke gulve med ludbehandling, oliebehandling eller lakbehandling

0

Uanset om du vil lægge et nyt trægulv, eller om du vil slibe dit nuværende gulv, er det vigtigt at kende forskellige muligheder for efterbehandling. Der findes tre typer, som er meget populære; ludbehandling, oliebehandling og lakbehandling. Hver af disse giver forskellige men gode resultater, så valget kommer helt an på, hvad du bedst kan lide. Vil du have flere informationer, så valget bliver lettere, så læs med i denne artikel.

Ludbehandlede trægulve

Et af de mest populære valg, når det kommer til efterbehandling af trægulve, er at gå gulvene ludbehandlede. Behandlingen giver et smukt gulv, som enten har en hvid farve, der gør gulvet lysere, eller som har en naturfarve, der bevarer træets naturlige farve. Skal du have behandlet dine gulve med lud, er det vigtigt at huske på, at gulvet kan blive mere ru i forhold til andre behandlingstyper. For at få det bedste resultat, er det desuden en god idé at få en professionel ludbehandling.

Oliebehandlede gulve

Oliebehandlede gulve får en smuk overflade, og ligesom de ludbehandlede gulve kan du få to forskellige farver. Har du lyse træsorter, kan du give gulvet en hvidpigmenteret olie, som fremhæver det hvide. Ellers kan du give en olie, som bevarer farven. Oliebehandlede gulve er mere glatte end gulve behandlet med lud, men olien holder ikke så godt som en lak. Dog er det nemt at genbehandle gulve med olie.

Lakbehandlede gulve

Lakbehandlede gulve er meget nemme at rengøre, og derudover er lakken, der bruges, også meget slidstærk. Som med de to andre typer af behandling, kan du få en hvid lak eller en naturlak, som giver gulvet forskellige udseender. Hvis du vælger at lakere dit gulv, er det vigtigt, du er påpasselig med at ridse gulvet. Gulvet bliver nemlig meget glat, når det bliver behandlet med lak, og det kan være svært at rette op på.

Share.

Comments are closed.