Er du også ved at flytte?

0

Hvis du har prøvet at flytte, kender du helt sikkert følelsen. Der er et væld af beslutninger, der skal træffes i forbindelse med en flytning. Hvad skal du beholde, og hvad skal du kassere eller sende videre i systemet? Nogle ting betyder en hel masse for dig, mens andre ting er nemmere at udskifte, og nogle kommer du bare ikke uden om at udskifte. Når du så endelig har taget stilling, og du er klar til at flytte ind i det nye – ja, så står du gudhjælpemig over for flere beslutninger – men du kan ikke rigtig komme uden om, da de altid følger med en flytning; der er selvfølgelig tale om gulvbelægning, gardiner og dørmåtter.

Gulvtæpper eller trægulv?

Du kommer bare ikke uden om gulvbelægningen. Skal det være gulvtæppe, trægulv, parketgulv eller noget helt fjerde? Eller måske en blanding? Ja, der er mange muligheder og valg, der skal træffes. Og hvad er beslutningsgrundlaget? Vælger du på baggrund af pris, æstetik eller det mindst tidskrævende i forhold til rengøring og vedligeholdelse? Når du så har besluttet sig for en type gulvbelægning, er det jo bare at gå i gang. Nej, så let slipper du ikke. Så skal du beslutte dig for træsort, farven på gulvtæppet, og hvordan det skal passe ind i de respektive rum.

Gardiner

De eksistentielle fra- og indflytningsvalg hænger dig allerede langt ud af halsen. Du tror ikke, at det kan blive værre, men det kan det faktisk godt. Du mangler at vælge gardiner. Det er typisk ikke det, der står øverst på beslutningslisten, når der står en flytning for døren. De er der jo bare til at skygge for solen og rulle ned eller trække for om aftenen. Men der bliver alligevel lagt noget energi i at vælge, om det skal være rullegardiner, lamelgardiner eller foldegardiner. Farvekombination skal også passe sammen med resten af rummet og ikke mindst gulvet.

Dørmåtter

Så er vi kommet til dørmåtter. Ja, så skulle man nok tro, at de var endnu mere bøvlede og irriterende at vælge. Det er jo noget af det første, man ser, når man ankommer som gæst. Men det er, efter de flestes mening, faktisk ikke så slemt at vælge dørmåtter. Nok fordi de fleste bare tager en billig udgave og skifter den ud løbende. Der bliver med andre ord sparet på dørmåtter. Sammenlignet med gardiner og gulve bliver der ikke lagt nær så meget energi eller økonomi i valget af dørmåtter. De skal jo alligevel skiftes igen snart. Men hvorfor ikke gå efter en dørmåtte, der kan holde i flere år og ikke ligner et tilfældigt stykke stof på gulvet, men faktisk passer ind æstetisk – præcis som gardiner og gulv. Profillageret har specialiseret sig i entre- og dørmåtter, der beror på kvalitet og stilrene udtryk, til overkommelige priser. Så slipper du måske for at skulle bruge tid på at vælge dørmåtte næste gang, du flytter, og flere gange efter, du er flyttet.

Share.

Comments are closed.