Et energivenligt hus har brug for ventilation

0

Er du en af de mange, der er ved at lave et nybyggeri med en rigtig god isolationsevne? Eller har du netop fået optimeret isoleringen i dit ældre hus? Så er det vigtigt, at du også overvejer dit ventilationssystem. Moderne energiruder og tæt isolering resulterer i et hus, der faktisk ikke kan ”ånde” selv. Den tætte isolering er god for klimaet og pengepungen, men skaber et større behov for boligventilation.

Naturlig og mekanisk ventilation

Der er 3 overordnede måder at ventilere sin bolig på. Den naturlige, hvor du selv åbner vinduer eller bruger friskluftsventiler. Det er dog en besværlig og krævende måde at lufte ud på. Hvis du bor i byen, vil det også være meget støjende.

Du kan også erhverve dig med et mekanisk ventilationsanlæg, der suger ”forurenet” luft ud af din bolig. Her skal der dog også en smule arbejde til, da et mekanisk anlæg ikke selv kan tilføje ny ren luft til boligen. Derfor er det vigtigt, at du er god til at lufte ud naturligt eller har friskluftsventiler.

Balance i dit ventilationssystem

Den tredje måde at ventilere din bolig på er med et system, der både sørger for udluftning og tilførsel af frisk luft. Et balanceret ventilationsanlæg vil fjerne den ”forurenede” luft  i rummene og blæse frisk luft ind igen. Et balanceret ventilationssystem er også en stor fordel for dig, der har høfeber og pollenallergi. Den luft, der blæses ind i din bolig, filtreres af både et groft og fint filter, der sikrer, at insekter, partikler, pollen og støv ikke kommer ind i dit hus.

Med et balanceret mekanisk ventilationssystem kan du også spare penge og energi i forhold til opvarmningen af dit hus. Hvis du f.eks. vælger et anlæg fra Hoval, får du en varmegenindvinding på 96%. Det betyder også, at anlægget ender med at spare dig for mere energi, end det bruger. Anlægget genbruger nemlig den varme, der er i det luft, der suges ud af rummene.

Share.

Leave A Reply