Elevationssenge

0

En elevationsseng er en seng, hvor man kan hæve og sænke både hoved- og fodenden af sengen. Den er rigtig god til rigtig mange ting. For eksempel findes der en gruppe mennesker, hvis yndlingsaktivitet er morgenmad i sengen. Her er det perfekt at kunne elevere hovedenden en smule, så man kan sidde op i sengen med blødt ryglæn. Ligeledes er denne funktion god, hvis man skal se fjernsyn, læse, eller hvis man sidder meget med sin computer i sengen. Det er kun en brøkdel af, hvad en elevationsseng er god til.

Ældrepleje

Hvis man selv, eller en man kender er ved at blive gammel og stiv i kroppen, kan det også være, at man skal tænke på at anskaffe sig selv eller den vedkomne en elevationsseng. Den gør det nemlig nemmere at komme ud af sengen, men også at afhjælpe evt. uro i benet eller smerte i ryggen. Man kan nemlig meget nemmere styre blodtilførsel, og hvor trykket på kroppen ligger, hvis man eleverer den ene eller den anden kropsdel. Det er noget nemmere at trykke på en knap på en fjernbetjening, end det er at kravle ud af sengen og finde noget nær fem puder, man skal stable rigtigt for at få benene op i den rigtige højde.

Du vil ikke gå tilbage

Hvis man først prøver en elevationsseng, er det med garanti svært at gå tilbage til en normal seng. Er man vant til at læse, inden man sover, ved man, at det af og til kan være svært at finde en position, hvori man ligger ordentligt til at læse. Mange har prøvet at ligge med en bog direkte over hovedet i udstrakt arm, og nærmest ventet på, at den skulle dumpe ned i deres hoveder, hvis de da ikke blev trætte i armene inden.

Derudover kan det være, at du finder en hel ny position, hvori du sover meget bedre, end du hidtil har tænkt var muligt. Søvn er trods alt noget af det vigtigste i hele verden at få nok af. Det er ikke bare pjat, når forskerne regner ud, at vi skal have så og så mange timers søvn hver nat. Hvad der burde være selvsagt, men ikke er det, er at det jo også er vigtigt, at man får kvalitetssøvn, når man endelig sover i sin ellers travle hverdag.

Share.

Leave A Reply