Vil du gerne forny dit hjem?

0

Indhold på side:

New year, new me. Eller hvad? Det er et nyt årti, og du føler måske virkelig at årene er fløjet afsted, og at du hverken har ændret dig eller er blevet ældre indenfor de sidste 10 år.

At renovere dit hjem eller føle, at du gør noget nyt derhjemme, behøver hverken at koste en million eller at være er stor post på budgettet. Det kan gøres på mange forskellige måde, og det er kun fantasien (og lidt økonomien) som sætter grænserne.

 

Lav forarbejde

Søg inspiration, kig i magasiner, få et klart overblik over hvad, at du ønsker. Det er svært at danne et indtryk af hvad, at du ønsker, hvis du ikke selv ved det. Det kan derudover være svært for en ekspedient at hjælpe dig med at vælge det helt rigtige, hvis du ikke kan definere din stil.

Så dan dig et indtryk af helt præcis hvad, at du godt kunne se dig selv bo i – og så gå med din mavefornemmelse. Føles det helt rigtigt, så er der ingen regler eller begrænsninger.

 

Leje, ejer, andel eller privat leje. Hvordan vedligeholder du dit hjem bedst muligt?

Vi kender det alle sammen. Tiden går stille og roligt, og lige pludselig så har vi boet i vores hjem i lang tid.

Måske så sidder du i andelsforeningen hvor, at du bor. Det kan også godt være, at du ikke ved noget som helst om renovering eller en vedligeholdelsesplan.

Alt efter hvordan at dit hjem er ejet, så er der selvfølgelig forskellige regler for hvad, at du kan gøre. Er du i tvivl, så kan du altid spørge din ejer-, andel- eller lejerforening til råds.

 

Håndværker eller gør det selv?

Forny dit hjem med renovering, ud- og oprydning i hjemmet og omrokering.

Hvordan håndterer din andelsforening renovering mm.?

Bo du i et stort lejlighedskompleks på mere end en enkelt etage, så skal der af og til gøres lidt mere ved bygningen end det, som du selv kan bidrage med.

Vi snakker renovering af faldstamme, ventilation, vand og varme mm. så er det højst sandsynligt op til foreningen, som du bor i. De vil højst sandsynligt køre en renovering en gang i mellem, så de ikke skal total udskifte tingene hver gang, at der er gået 50-60år.

Det er oftest den billigste løsning at renovere undervejs fremfor at køre en fuld udskiftning derhjemme – hav gerne det i mente i forhold til det inventar, som du selv har ansvaret for.

 

Vær kreativ

Du kan pifte dit hjem op ved at male dine vægge eller ompolstre og male dine gamle møbler. Måske er du træt af det hele, men der kan være mange gemte skatte i dine gamle sager.

Derudover så kan du ændre grebene på dine skabe, dørhåndtagene på dine døre, eller udtrykket i lejligheden generelt med noget nyt tekstil. Nye puder og tæpper kan hurtigt gøre en kæmpe forskel for udtrykket i dit hjem. Lige så vel som du kan rykket rundt på rummene eller tingene i de forskellige rum.

Derudover så findes der et hav af Ikea-hacks hvor, at du kan lege ”gør-det-selv”-typen for en stund. Det giver en hel speciel tilfredsstillelse, hvis man selv kan sætte sit eget præg på hjemmet. Er du til det lidt skæve så skal du på jagt efter genbrugsguld i de andres skrald på loppemarkeder og i forskellige antikke forhandlere.

 

Share.

Comments are closed.