Drivhusguide: vær inde i grønne omgivelser ude i haven

0

Et drivhus er en god mulighed for mange haveejere – her er både plads til at udfolde de grønne fingre, dyrke lækre grøntsager, gro krydrede krydderurter og at slappe af i frodige omgivelser. Et drivhus er ikke længere blot til at dyrke grøntsager, som det var tidligere. I dag kan et drivhus bruges til alskens formål, og der findes et utal af forskellige typer drivhuse. Læs mere nedenfor.

Den afslappende oase

Et drivhus er et godt sted at indrette en lille oase, da vejret altid er godt derinde. Uanset om det er overskyet og blæser uden for, vil de isolerende vinduer i drivhuset holde på varmen fra solen, og derved skabe et hyggeligt og behageligt sted at slappe af. Hvis man vil holde endnu bedre på varmen og give drivhuset mere hjemlig karakter, kan man vælge et drivhus på mur. Et drivhus, der er bygget op på en lille murstensmur hele vejen rundt, får drivhuset til at ligne et lille hus i sig selv, og da murstensmuren lagrer varmen, vil det skabe ekstra isolering og varme til oasen. Find et drivhus på mur her.

Det grønne hus

Drivhusets oprindelige formål – at have et varmt og trygt sted at dyrke grøntsager – fungerer naturligvis stadigvæk. Et drivhus er en god mulighed for at få fingrene i jorden og lege med forskellige planter, både blomster, krydderurter og grøntsager. Grønne planter giver, udover liv og friske grøntsager, en tropisk stemning til førnævnte afslappende oase. Eksempelvis kan vinranker under taget af drivhuset skabe hygge og tryghed under en kold efterårshimmel.

 

Opbevaringsstedet

Har man ikke et skur, kan drivhuset også bruges til opbevaring af haveredskaber. Et praktisk indrettet hjørne i drivhuset gør, at redskaberne kan blive sorteret og stå pænt, så man samtidig kan bruge drivhuset til dets oprindelige formål og som en afslappende oase.

Share.

Leave A Reply