Disse ting skal du være opmærksom på, inden du skriver under på lejekontrakten

0

Indhold på side:

Har du netop fundet den dejlige lejebolig tæt på studiet eller arbejdet? Selvom det er en glædens dag, når lejekontrakten skal underskrives på det nye lejemål, er det vigtigt, at du er opmærksom på en række ting. Hermed undgår du eventuelle ubehagelige overraskelser, der ikke ligefrem står på ønskelisten, når det gælder livet i den nye lejebolig. I det følgende får du derfor fire gode råd til, hvilke ting du skal holde øje med, inden du skriver under på din lejekontrakt.

Gennemgå kontrakten

Før du skriver under på lejekontrakten, kan det varmt anbefales, at du gennemgår kontrakten med en professionel eller for eksempel en fra din familie eller vennekreds, der har godt styr på området. Hjælpen fra den professionelle vil desuden ikke koste dig en bondegård, og på denne måde kan du få et godt overblik over diverse aftaler og vilkår, som fremgår af lejekontrakten. Hold ligeledes især øje med paragraf 11 i lejekontrakten, hvor udlejeren skal skrive de ting ned, som afviger fra lejelovens almindelige regler. Det er nemlig i dette afsnit, hvor udlejeren kan anføre ting, som du ikke vil sætte pris på senere hen, når du er flyttet ind i den nye bolig.

Find informationer om udlejeren

En anden vigtig ting, som er nødvendig at gøre, inden du skriver under på lejekontrakten, er, at du undersøger, hvem udlejeren af boligen er. Udlejeren kan være et selskab med mange boliger, eller der kan være tale om en privat udlejer – der er i de to tilfælde stor forskel på, hvordan du er stillet i forhold til en opsigelse af boligen. Har du desuden valgt at fremleje en bolig, skal du undersøge, om den egentlige udlejer har sørget for at godkende fremlejeaftalen. Er boligudlejeren en privat udlejer, som har udlejet boligen før, er der desuden mulighed for at finde diverse informationer på nettet. Hermed kan du blandt andet undersøge tidligere udlejeres meninger om udlejeren.

Ejendomsservice

På din lejekontrakt vil det ligeledes fremgå, hvem der har ansvaret for ejendomsservicen. Det er oftest ejeren eller bestyrelsen, som står for at vedligeholde ejendommen, men nogle gange er det faktisk op til lejeren selv. Hermed kan vedligeholdelsen hurtigt blive en dyr omgang, hvis du selv skal stå for det hele. Dog er det vigtigt at holde ejendommen pæn både indvendigt og udvendigt, og du kan sagtens få god og professionel hjælp til formålet.

Hvis du fortryder underskriften

Så snart du har underskrevet lejekontrakten, kan du ikke fortryde din underskrift – heller ikke selvom du ikke har overtaget lejemålet på det pågældende tidspunkt. Derfor er det ufattelig vigtigt, at du laver grundige overvejelser omkring lejemålet og er fast besluttet på, at det er boligen for dig, inden du skriver under. Hvis du alligevel ender med at fortryde din underskrift, har udlejeren pligt til at forsøge at finde en anden lejer, så udgifterne til lejemålet begrænses mest muligt. Du har dog som udgangspunkt tre måneders opsigelse fra tidspunktet, hvor du meddeler din udlejer, at du ikke ønsker at leje boligen alligevel.

Share.

Leave A Reply