Disse overvejelser bør du tage ved nybyggeri

0

Når der skal bygges nyt hus, er der rigtig mange overvejelser og tanker, der skal afklares, inden projektet sættes i gang. Det kan være svært at holde styr på det hele, så vi har derfor samlet nogle af de vigtigste her, så du ikke overser essentielle emner, når du planlægger dit nybyggeri.

 

Er du handy?

Det er vigtigt at afklare, hvor meget du og eventuelt din familie selv kan klare af byggeprocessen. Der kan spares mange penge på håndværkere, hvis du selv kan stå for store dele af projektet, men det vil være tidskrævende, og hvis du samtidig skal passe et arbejde og have en hverdag til at fungere, kan det måske blive for meget. Det er tidsbesparende at hyre håndværkere ind, men det vil så også koste mere i længden. Så vær realistisk om, hvad du selv kan klare, og regn sammen, hvor meget resten vil koste, hvis håndværkere skal lave det.

 

Hvor meget vil du spendere?

Når du har regnet sammen, hvor meget det vil koste at hyre håndværkere ind, bør du sammensætte et fuldkomment budget for, hvor meget projektet vil komme til at koste – inklusive alle byggematerialer. Gør op med dig selv, hvor meget du vil spendere på byggeprojektet, og udregn derudfra, hvilke materialer, du vil bruge på byggeriet. Der er nemlig stor forskel på pris, holdbarhed, udseende og vedligehold. For eksempel findes der mange forskellige typer tag, der alle har forskellige egenskaber. Læs mere om tagtyper, og hvor meget de forskellige slags koster.

 

Hvor ofte vil du vedligeholde?

Du bør også gøre op med dig selv, hvor mange kræfter og hvor meget tid, du generelt vil bruge på vedligehold. Eksempelvis kræver et træhus mere tid, end et betonhus, da træet skal passes og males ofte for at holde sig pænt og stærkt.

 

Share.

Leave A Reply