Det bør du overveje, når du flytter hjemmefra

0

Når man flytter hjemmefra, kan der være mange ting at tænke på, og som det er godt at være opmærksom på, hvis man ikke vil havne i uheldige situationer. Det kan dog godt virke en anelse uoverskueligt med alt det nye, man skal forholde sig til, når man flytter hjemmefra. Herunder er der derfor nogle råd til noget af det, man bør overveje.

Hvordan vil du gerne bo?

Først og fremmest er det en god idé at overveje, hvordan man gerne vil bo – og måske, hvordan man har råd til at bo. Flytter man hjemmefra, fordi man skal til at studere, får man SU. Hvis man ikke regner med at skulle eller kunne have et job ved siden af, er man nødt til at overveje, hvor meget af SU’en, man har råd til at bruge på husleje og så lede efter noget, der passer til det.

Nogle gange kan det være billigere at bo sammen med andre, fordi man så er flere til at dele udgifterne. Samtidig giver det også noget socialt at bo med andre – enten i en lejlighed, i kollektiv eller på kollegie. Det kan være rart for nogle mennesker, når de flytter til en ny by, at man kan lære nye at kende på den måde. Find kollegie i Valby, hvis det er der, du gerne vil flytte til, og ellers findes de også i mange andre byer.

For nogle kan det dog også være rarere, at de bare kan være helt for sig selv, når de kommer hjem efter en lang dag på studie eller arbejde. Er man mere til det, er det også muligt at finde steder, hvor man kan nøjes med at bo én person.

Hvad er nødvendigt at bruge penge på?

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at flytte hjemmefra. Hvis man skal bo til leje, skal der ofte betales depositum og/eller forudbetalt leje. Derudover skal man sikkert også have en masse forskellige ting, som man ikke har endnu, og som man skal bruge for at få hverdagen til at hænge sammen.

Her er det dog en god idé at overveje, hvad der er strengt nødvendigt, og hvad der måske godt kan vente til jul eller den næste fødselsdag. Så kan man ønske sig det i stedet for at skulle bruge penge på det selv. En af de dyrere, men nødvendige, poster er en seng eller sovesofa. Man bliver hurtigt træt af at sove på luftmadras, så sengen står højt på manges liste.

Samtidig vil det for mange måske være mindre vigtigt at få en masse fade eller en kaffekande lige med det samme – men det er stadig noget, der kunne være rart at have. Dette kan man så ønske sig.

Share.

Comments are closed.