Derfor er det vigtigt at tilkøbe en ejerskifteforsikring

0

En ejerskifteforsikring er ikke lovpligtig i forbindelse med overdragelse af et hus eller en lejlighed. I denne artikel kan du læse om, hvorfor det alligevel kan være utrolig vigtigt at tilkøbe denne forsikringstype i forbindelse med ejerskift.

Hvad er en ejerskifteforsikring?

En billig ejerskifteforsikring er en ikke-lovpligtig forsikring, der kan tegnes i købsprocessen af fast ejendom. Normalvis dækker køber og sælger hver halvdelen af forsikringen, hvor sælger er den part, som indhenter et tilbud fra en forsikringsmægler. Tilbuddet tager udgangspunkt i den gennemførte tilstands- og elinstallationsrapport. Ejerskifteforsikringen dækker omkostningerne til størstedelen af de uforventede skader på huset, der måtte opstå. Uforventede er ensbetydende med, at de ikke er relateret til indholdet i tilstandsrapporten.

Hvorfor er en ejerskifteforsikring vigtig?

Jf. lovgivningen på området for bolighandel er sælger forpligtet til at dække alle omkostninger til udbedringer af fejl og mangler på huset i 10 år fra købsdatoen. Ejerskifteforsikringen sørger for, at sælger fritages for størstedelen af dette ansvar og giver derfor i høj grad ro i maven til en potentiel sælger – særligt i forbindelse med en gammel ejendom, hvor der er større tendens til at skader opstår. Uden denne forsikring er der en potentiel risiko for, at sælger eksempelvis 7 år efter sit boligsalg bliver kontaktet af den tidligere køber og skal stå til ansvar for udbedringen af en skader, der potentielt kan løbe op i mange tusinde kroner. Dette sker i sjældne tilfælde og er en utrolig uheldig situation, der netop kan undgås ved tilkøb af en ejerskifteforsikring. Det er således altid anbefalelsesværdigt at købe en ejerskifteforsikring, såfremt man som boligsælger gerne vil sove trygt om natten og gennemføre dagen uden uro i sindet.

Hvilke andre forsikringer bør jeg have til min bolig?

Først og fremmest bør man som boligejer have en indboforsikring. Denne forsikring dækker i billedsprog alt det, der ville ryge ud, såfremt man vendt bunden i vejret på huset. Sagt med andre ord – alle løse genstande. Denne forsikring fungerer ved, at man tegner forsikringen for et bestemt beløb, der overstiger værdien er genstandene i eller tilknyttet ejendommen. Udover ting i huset dækker indboforsikringen eksempelvis også tyveri af cykler – også selvom de ikke står parkeret ved huset. Det eneste som kræves er blot, at de er låst med en forsikringsgodkendt lås. Den næste forsikring er kendt under navnet husforsikring. Denne forsikring dækker over større skader, såsom storm, brand eller vand. Denne forsikring er ej heller obligatorisk ved lovgivning, men dit realkreditinstitut vil med høj sandsynlighed opstille et krav om denne for at kunne bevilge et lån. Eftersom de færreste køber et hus kontant, kan en husforsikring godt kategoriseres som delvis obligatorisk.

Share.

Leave A Reply