Derfor skal du vælge en elevationsseng over en almindelig seng

0

Måske går du og overvejer en ny seng, fordi den er blevet slidt igennem mange års brug. Måske ønsker du samtidig lidt mere luksus i soveværelset, hvor muligheden for hygge og en god nats søvn vægter højt. Selvom en almindelig seng kan være meget behagelig, så har den også sine begrænsninger. En af de senge som mange falder for i dag, er elevationssenge. Dette hænger også godt sammen med den måde, hvorpå vi i dag bruger soveværelset. Soveværelset er ikke længere blot et rum som vi sover i, men også ét som vi bruger til almen afslapning. Det kan f.eks. være med en serie eller film, en kop te eller måske endda morgenmad.

 

Elevationssenge sætter komfort og sundhed i centrum

Den helt store forskel imellem en almindelig seng og elevationsseng er helt enkelt elevationen. Det betyder også at du vil få mest ud af en elevationsseng, hvis du nyder godt af denne funktion. Døjer du med ondt i ryggen, så vil denne type seng være til stor komfort, fremfor én uden elevation. Det kan også være at du foretrækker at sove med ryggen kørt en anelse op for en bedre soveposition. Hvordan vi mennesker foretrækker at sove er nemlig vidt forskelligt. Hvis du sætter pris på at kunne sidde op, så slipper du også for at skulle sidde op af flere sammenpressede puder, hvilket ikke er den bedste løsning, hvis man samtidig har ondt i ryggen.

 

Dette skal du overveje inden du køber en elevationsseng

Selvom det ikke er svært at se fordelene ved en elevationsseng, så er der selvfølgelig også ting, som du skal være opmærksom på før et eventuelt køb. Sammenlignet med en kontinental seng eller boxmadras, så er prisen som regel væsentlig højere. Dette hænger selvfølgelig sammen med, at elevationssenge har en motor i sengen, hvilket ikke gør den billigere. Det kan også være at du søger en ¾ eller dobbeltseng og så slipper du ikke for revnen i midten. Det er derfor ofte en vurderingssag, hvorvidt men vil værdisætte værdien af elevation eller ej. Hvis aldrig du tænker du kommer til at bruge det så vælg en kontinental seng eller boxmadras og spar penge.

 

Overvej hvilke materialer sengen skal være i

Afhængig af hvilket mærke og variant du køber, så kan der kan være stor forskel på materialerne når du køber en elevationsseng. Selve springmadrassen og de fjedre der er blevet brugt, har stor betydning for sengens blødhed. Undersøg derfor om det f.eks. er multi-pocket, almindelige fjedre eller dobbeltlag, der både har fordele og ulemper. Hvis du sover med en partner, så kan det dog anbefales at vælge en løsning med multi-pocket for bedre komfort. En multi-pocket madras gør kort sagt, at bevægelser ikke forstyrrer din partner, ved at bevæge sig over i den anden side af sengen.

Også en god topmadras har stor indvirkning på komforten af din elevationsseng. Afhængig af hvilken du vælger, så kan der være stor forskel på blødheden. Nogle af f.eks. lavet af skum og former sig automatisk til kroppen modsat en almindelig topmadras. Det er meget individuelt hvad man foretrækker og det handler derfor om, hvad man føler sig godt tilpas med. Komfort bør altid vægte høje når man køber seng og for at sikre, at man ikke får en dårlig søvn.

Share.

Leave A Reply