Derfor er en kapokdyne et godt valg

0

Vi lever i en verden hvor der heldigvis aldrig har været mere fokus på miljøet og de allergikere som der desværre bliver flere og flere af. En af grundene til at der er flere allergikere end der nogensinde har været er på grund af de mange forskellige kemikalier som mange af vores produkter indeholder. Her er der altså tale om kemikalier vi spiser, drikker, røre ved, putter i munden og giver til vores små børn. Dette har vi heldigvis efterhånden fået øjnene op for, og derfor findes der i dag mange nye alternativer man kan bruge hvis man er allergiker eller gerne vil undgå at bliver allergiker. Et af disse materialer som fungerer som et alternativ for potentielt allergigivende materialer er kapok. Herunder kan du læse om de mange fordele ved at vælge en dyne af kapok. Hvis det lyder som noget for dig, kan du købe din kapokdyne her.

Hvad er kapok?

Kapok er et naturmateriale som findes i kapsler på træer som vokser i Asiens, Østafrikas og Sydamerikas regnskove. Kapok er den letteste naturfiber i verden, hvilket vil sige, at de er 6 gange lettere end bomuld. Når man kigger ned i kapslerne, ligner det lidt candyfloss. I gamle dage blev kapok brugt som fyld i dyner, da det som nævnt herover er utroligt let og blødt.

Godt for allergikere

Da kapok er et naturmateriale, så indeholder de ikke farlige stoffer som plastik og andre allergifremkaldende stoffer, så kan man roligt sove med sin kapokdyne hver nat uden at udvikle en allergi. Derudover indeholde kapok et bitterstof som er antibakterielt og antimikrobielt, hvilket gør at støvmider fx ikke kan leve og formere sig i fibrene, som de fx kan i de fleste andre dyner. Derfor er kapokdyner især gode for folk med støvmideallergi.

Derfor er kapokdyner især gode for børn

De fleste kapokdyner er lavet af en kombination af kapok og økologisk bomuld, hvor bomulden fungerer som den ydre kant, imens kapokken fungerer som fyld. Kapokdyner er især gode for børn, da undersøgelser viser, at børn i mindre grad sparker kapokdynen af om natten, som de ellers har tendens til med almindelige dyner.

Share.

Leave A Reply