Derfor er din varmeregning så høj

0

Hvis du undrer dig over, at din varmeregning er højere end gennemsnittet, selvom du ikke synes, at du har et overforbrug, så bør du gennemgå husets klimaskærm – og måske også dine vaner. Dit hjem kan nemlig byde på mange skjulte problemer, som resulterer i en høj varmeregning.

Vinduerne er gamle

Bor du i et hus med vinduer af ældre dato, kan det være en god idé at tjekke, om de fungerer, som de skal. Ud over en lavere varmeregning kan du nemlig også opnå en langt højere komfort, hvis du udskifter dine gamle vinduer med nogle nye og mere energivenlige. Du kan læse mere om vinduer på www.magasinetboligforbedring.dk, hvor du også finder en guide til at vælge lige netop dem, der også klæder dit hus.

Isoleringen er ikke optimal

En dårlig isolering er én af de ting, der virkelig kan give udslag på din varmeregning. Og det værste er, at du jo ikke kan se, om isoleringen er, som den skal være, da den ligger inde bag væggene. Er du plaget af skimmelsvamp, kuldenedfald og træk, er det dog tegn på, at isoleringen trænger til et eftersyn, og at dit hus kan have gavn af at blive efterisoleret.

Varmen fiser ud for oven

Varme stiger opad, og er dit loft og tag ikke isoleret tilstrækkeligt, så suser dine penge ud. Det anslås, at 25-40 % af varmetabet i et hus sker gennem loft og tag, og derfor kan det godt betale sig at få efterisoleret her, hvis den nuværende isolering ikke er i orden.

Oliefyret æder dine penge

Det er ikke længere tilladt at udskifte dit oliefyr til et nyt, hvis du har mulighed for at få enten fjernvarme eller naturgas. Og på den lange bane er det nok en fordel – både for dig, men også for omverdenen. Dit oliefyr er hverken godt for miljøet eller din pengepung, og derfor kan det betale sig at lede efter et alternativ – for eksempel en luft-vand-varmepumpe. Selvom udskiftningen kan virke dyr lige nu og her, er det vigtigt at huske, at den tilsvarende billigere varmeregning betyder, at din nye varmekilde tjener sig selv ind på få år.

Du bruger din radiator forkert

Ja, hvor mange måder kan det gøres på? Man skruer vel bare på radiatorerne, til huset har en behagelig temperatur. Tjah, i princippet. Men hvis dine radiatorer kører for fuld hammer, mens du lufter ud, eller hvis du har placeret møbler foran dem, så går det ud over din varmeregning. Du kan læse meget mere om, hvordan du bruger dine radiatorer korrekt her.

Share.

Leave A Reply