Byggetilladelse: her får du et par gode råd

0

Planen er efterhånden lagt, nu skal der bygges på jeres grund, enten mere eller helt nyt. I den forbindelse er det vigtigt du har de rette byggetilladelser på sin plads. Det gælder faktisk de fleste ting efterhånden – her menes carport, tilbygning med mere. For at gøre det nemmere for jer læsere, har vi samlet en række gode råd, der skal være med til at give det store overblik så I har nemmere ved at tackle de udfordringer der eventuelt kunne forekomme ved ansøgning af byggetilladelser. 

Du skal frem med pungen 

Byggetilladelser kræver en del fra dig praktisk. Simpelt – nej, ikke helt. En byggetilladelse koster penge afhængigt af hvor du i landet er placeret.  Priserne svinger ekstremt meget, ligesom behandling tiden på jeres ansøgning også kan tage imellem uger til flere måneder. Betal helt ned til 795 kr. eller helt op til 25.000 kr. Den enkelte sag skal selvfølgelig tages op til en konkret vurdering. Sæt tid af til ansøgningen. Gør jeg umage og forvent det tager lang tid før i har det hele på plads, ligesom i også skal forvente priserne kun bliver dyrere. 

Fra ansøgning til godkendelse 

Som det fremgår af førnævnte afsnit, kan behandlingstiden af en byggetilladelse varierer enormt meget. Det afhænger fuldstændig af i hvilken kommune du har planer om at udvide eller bygge nyt. Hos nogle kan det gå hurtigt fra start til slut, mens hos andre kan du forvente at det kan tage mange måneder. Hvis du er i tvivl om hvor lang tid det tager at få din byggetilladelse, så er der ofte opgivet en ca. behandlingstid på den konkrete kommunes hjemmeside. Er der i ansøgning tilføjet en form for dispensation til jeres byggeri, skal i forvente at det tager længere tid, før i får svar om den er godkendt eller ej. 

Eksempel 

Ønsker man at der skal være svimmingpool i sin have har man nok lagt tankerne hen mod, om det er nødvendigt at ansøge om en byggetilladelse herom. Der er ingen praksis for, at der skal fremføres en tilladelse såfremt man ønsker at bygge en pool. Det er dog altid en god idé at undersøge de enkelte kommuners regler. Udgravning og viden om hvor kloakering, ledninger og rør lægger hos ejeren, hvorfor det er ekstremt vigtigt at dette undersøges, så der ikke opstå uforudsete problemer. Opsummerer man det hele, er det altså en god idé at i planlægger og ansøger om byggetilladelsen i så god tid som overhovedet muligt.

Share.

Leave A Reply