Brændeovnen som er bedst for miljøet

0

Brændeovne kan forurene rigtig meget, men det er jo hyggeligt med den levende ild. Hvis du vil anskaffe dig en brændeovn, kan du gå efter en mindre luftforurenende brændeovn. Brændeovne har f.eks. forskellige størrelser. Dette er ikke alene for udseendets skyld, men også så man kan finde den brændeovn, som passer bedst til rummet, som skal opvarmes. Mange har en tendens til at ligge for lidt brænde ind i deres brændeovn. Dette ender ud i, at gløderne vil lægge sig under asken og skabe røg og spille brændstof. Der er mange faktorer, men man kan også gå efter en svanemærket brændeovn. Her har det nordiske miljømærke fundet de bedste brændeovne indenfor produktion og brug. Du kan på pejsen.com finde et hav af forskellige brændeovne, og ved køb i webshoppen får du hurtig levering, behjælpelig support og billig fragt.

Det skal du kigge efter i en brændeovn

Brændeovne har hovedsageligt to ting, du skal kigge efter, når du beslutter dig for, hvilken brændeovn du vil købe. Den første er partikeludslip. En tændt brændeovn udvikler partikler, som ikke alene måske er skyld i nogle sygdomme, men også er den ting i Danmark, som udleder flest partikler i form af skadelige stoffer. I 2012 vurderede miljøministeriet, at brændeovnene stod for omkring 70 procent af udledningen. Den anden ting du skal kigge efter, er virkningsgrad. En høj virkningsgrad gør at du ikke behøves at bruge ligeså meget træ til at varme huset op med. På den måde mindsker du partikkeludslippet markant.

Den ældre brændeovn er skadelig

Ældre brændeovne udleder generelt mere CO2 end nyere brændeovne, og hvis du ejer sådan en, burde du overveje at købe en ny. Gamle brændeovne er nemlig en stor del, af den luftforurening vi finder i byerne. Dette er sundhedsskadeligt for dig, men også for dine omgivelser og det miljø som vi alle skal passe på.

Share.

Comments are closed.